Vařit z kvalitních surovin a pomáhat planetě? Se značkou Miil od Rohlíku zvládnete obojí

Vařit z kvalitních surovin a pomáhat planetě? Se značkou Miil od Rohlíku zvládnete obojí
Zdroj: rohlik.cz

Aby Rohlik.cz dopřál svým zákazníkům tu nejlepší nabídku, spěchal vpřed miilovými kroky. Světlo světa tak letos v březnu spatřila zbrusu nová značka Miil! A co že se pod tímto názvem skrývá? Spousta mléčných produktů, které pořídíte jen na Rohlik.cz. A navíc za naprosto parádní ceny. A aby toho nebylo málo, Rohlík šetří nejen vaši peněženku, ale i planetu. 

Komerční sdělení
Komerční sdělení 20. 07. 2021 09:00

Jeho cílem je totiž 100% neutralizace uhlíkové stopy všech produktů této značky. Největší tuzemský online supermarket Rohlik.cz proto vybral další projekt, který bude neutralizovat uhlíkovou stopu značky Miil. Novým projektem, který Rohlík podpoří, aby vykompenzoval uhlíkovou stopu vzniklou produkcí, je výsadba ovocného sadu a aleje v obci Tvarožná Lhota v okrese Hodonín v Jihomoravském kraji.

„Ekologie patří k Rohlíku už od samého začátku. Stále přemýšlíme, jak kromě našich zákazníků udělat radost i planetě. A Miil v tomhle ohledu není výjimkou. Víme, že produkty zkrátka zatěžují životní prostředí. Ale to neznamená, že s tím nebudeme něco dělat,” vysvětluje komerční ředitel Rohlik Group Olin Novák, co stálo za rozhodnutím uvést na trh značku Miil, která je uhlíkově neutrální. První projekt, který Rohlik.cz vybral pro kompenzaci uhlíkové stopy dvou měsíců prodeje značky, je výsadba 47 stromů podél cyklostezky pod Vlčnovskými búdami na Zlínsku.

Miilujeme naši planetu

A ovocný sad na Hodonínsku není rozhodně posledním, kterému Rohlik.cz pomůže spatřit světlo světa. Už před dvěma měsíci online supermarket spustil výzvu Miilujeme naši planetu. V rámci ní chce najít české projekty, které společnosti pomůžou s neutralizací uhlíkové stopy vzniklé při produkci značky Miil. Návrhy nebo projekty lze přihlašovat prostřednictvím e-mailu miilujeme@rohlik.cz.

Tip na recept, který pomůže planetě

Langoše s cheddarem

Rohlik.cz

SUROVINY NA TĚSTO

500 g hladké mouky

300 ml polotučného mléka Miil

42 g čerstvého droždí

1/2 lžíce krupicového cukru

1/2 lžičky soli

Olej na smažení

SUROVINY NA OBLOŽENÍ

4 stroužky česneku

Kečup

250 g cheddaru Miil

200 g zakysané smetany Miil

Hrst čerstvé bazalky

1 lžíce olivového oleje

Sůl

POSTUP

Ve vlažném mléce smícháme cukr a rozdrobené droždí. Necháme 5 minut pracovat. Ve větší míse smícháme mouku se solí a přilijeme kvasnice. Ručně vyhněteme kompaktní těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout 30 - 45 minut. Bazalku nasekáme a smícháme se zakysanou smetanou. Vmícháme olivový olej a dosolíme. Stroužky česneku rozmačkáme a smícháme s několika lžícemi vody. Sýr nastrouháme najemno. Až bude těsto vykynuté, znovu prohněteme a rozdělíme na 6 stejných dílů. Vytvoříme z nich menší placky a necháme dalších 10 minut kynout. Na pánvi rozehřejeme silnější vrstvu oleje. Placky vytáhneme do stran a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova z obou stran. Langoše podáváme potřené česnekem, kečupem a posypané sýrem. Druhá varianta je s česnekem, bylinkovou zakysanou smetanou a sýrem.

Všechny suroviny nakoupíte na Rohlik.cz za pár sekund.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články