České krásky s velkýma očima: Pohledem plaché laně disponují Issová, Stryková, Dasha i Kubíčková

České krásky s velkýma očima: Pohledem plaché laně disponují Issová, Stryková, Dasha i Kubíčková
Zdroj: Herminapress/koláž Lifee
Herečka Klára Issová patří mezi herečky s nejkrásnějšíma očima.Také herečka Jana Plodková vyniká hypnotizujícím kukučem.Herečka Jana Stryková má oči hluboké jako dvě studánky.Podobným typem je herečka Klára Trojanová, exmanželka Ivana Trojana.+ 6 fotek+ 7 fotek

Oči jsou prý okno do duše. Magazín Lifee.cz proto vybral 10 českých krásek, kterým se do nich budete dívat hodně dlouho. Herečky Klára Issová (44), Jana Plodková (41) nebo Jana Stryková (44) s očima čarují na filmovém plátně, pro modelky Kristýnu Kubíčkovou (25) nebo Terezu Budkovou (32) jsou zase skvělým pracovním nástrojem během přehlídek a focení.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 04. 06. 2023 12:00

Podle studie, o které píše magazín Today, trvá pouhých 100 milisekund, než odhadneme osobnost člověka, a to pouze na základě rysů jeho obličeje. "Když se podíváme na obrázek obličeje, rychle si vytváříme úsudek o charakteru člověka, například o tom, zda je přátelský, důvěryhodný nebo kompetentní. I když není jasné, jak přesné jsou, tyto první dojmy mohou ovlivnit naše následné chování," vysvětluje Tom Hartley, který přednáší psychologii na University of York ve Velké Británii.

Velké oči z vás udělají křehkou laň

Velké oči byly dlouho spojovány s vyšší atraktivitou a výzkum Toma Hartleye tuto teorii potvrdil. Ukázkovým příkladem mohou být herečky Klára Issová, Jana Plodková, Jana Stryková nebo zpěvačka Dasha. Je nasnadě, že velké oči mohou být ve světě filmu či modelingu velké plus, hodí se ale také na sociálních sítích, jelikož ženám na fotografiích přidávají na důvěryhodnosti a jsou díky nim fotogeničtější.

Ne náhodou mají novější typy mobilních telefonů ve fotoaparátu aplikaci, která vám oči na snímcích automaticky zvětší. Ženy s velkýma očima zkrátka vypadají jako křehké laně, o které máte potřebu pečovat a podvědomě je chránit.

Modelka s různobarevnýma očima

Perlou ve vodách českého showbyznysu je také Miss Face Kateřina Kasanová (24), která má každé oko jinak zbarvené. Když se jí do očí pozorně zadíváte, zjistíte, že jedno má modré a druhé hnědé. "Je to oční vada, porucha zvaná heterochromie. Vidím dobře, nemám vůbec žádný problém. Jen barva očí je jiná," vysvětlovala Super.cz krásná blondýnka.

Které další české osobnosti mají pohled, ve kterém se dobrovolně toužíme utopit? Namátkou je to například herečka Erika Stárková (38), kterou známe jako Dášu ze seriálu Most, její kolegyně Klára Pollertová-Trojanová (51) nebo další herečka Petra Horváthová (37), která má ve svých velkých a hlubokých očích prazvláštní smutek smíšený s melancholií.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články