Jana Plodková zažila Thajsko zcela bez turistů: V džungli musíte být obezřetní, ale mít strach předem je zbytečné

Jana Plodková zažila Thajsko zcela bez turistů: V džungli musíte být obezřetní, ale mít strach předem je zbytečné
Zdroj: Herminapress
Jana Plodková a Jiří Langmajer v nové komedii Ostrov.Jana Plodková a Jiří Langmajer si zahráli manželský pár těsně před rozvodem. Když však ztroskotají na opuštěném ostrově, něco se mezi nimi změní.Jana Plodková a Jiří Langmajer si v Thajsku užili hodně dobrodružství.Pro Janu Plodkovou to bylo první profesní setkání s Jiřím Langmajerem.+ 7 fotek+ 8 fotek

Komedie Ostrov režiséra Rudolfa Havlíka s Janou Plodkovou a Jiřím Langmajerem se natáčela v Thajsku. Herci ztvárnili manželský pár před rozvodem, který ztroskotá na pustém ostrově. Plodková teď v rozhovoru pro Lifee.cz odhaluje, zda se v džungli něčeho bála, nebo jaké bylo její první natáčení s Jiřím Langmajerem.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 06. 02. 2023 12:00

Herečka Jana Plodková (41) byla v Thajsku poprvé, ale o to víc si natáčení užívala. „Každé ráno jsem vstávala kolem šesté, ještě před natáčením, abych si užila prázdnou pláž a východ slunce. To bylo nesmírně nabíjející. Ve dni volna jsem si udělala výlet ke slonům, nebo jsme s holkami vyšlapaly 1237 schodů u Tiger Cave Temple," popisuje herečka v tiskových materiálech k filmu Ostrov.

Křehká Jana Plodková se dokonce nebála ani exotických zvířátek či nemocí. „Ano, setkání s jedovatou housenkou zamávalo s celým štábem, naštěstí vše dobře dopadlo. Věděli jsme o štírech, písečných blechách… To vše tam ale patří, my jsme byli tou návštěvou, která se musí přizpůsobit," tvrdí herečka.

Jano, jaké tři věci byste si vzala na pustý ostrov?

Díky tomu, že už mám z tohoto filmu zkušenost, tak můžu říct, že bych se určitě neobešla bez nože. Ten se ukázal jako důležitá součást rekvizit. Kromě nějakého dalšího parťáka, se kterým bych na ostrově mohla komunikovat a spolupracovat, bych už nic jiného nepotřebovala.

Jak velký strach jste měla z nemocí nebo různých exotických zvířátek?

Já neměla žádný strach. Takhle prostě příroda existuje a člověk do ní vstupuje. Jasně, když do ní vstoupíte násilím, tak vám to ta příroda vrátí. Naštěstí mám za sebou už několik džunglí, které jsem procestovala se svým Filipem, takže jsem vlastně věděla, do čeho jdu. Ačkoliv konkrétně v Thajsku jsem byla poprvé a nevěděla jsem, jaká je tam fauna. Ani jsem si to nezjišťovala, protože vytvářet si předem nějaké strachy by bylo naprosto zbytečné. Takže jsem strach neměla a dávala jsem si pozor. Člověk přeci musí být v džungli obezřetný.

Ve filmu vypadáte s Jiřím Langmajerem jako velcí parťáci.

Přitom to byl náš úplně první společný projekt. Ale už na kamerových zkouškách mi bylo jasné, že to mezi námi bude herecky fungovat. A to se ukázalo i potom v Thajsku. Jsem za to ráda, protože s Jirkou se hraje moc hezky. Je otevřený naprosto všemu, jakýmkoliv změnám. Vlastně jsem měla pocit, jako by to ani nebyl náš první film a že už se známe strašně dlouho.

Zamilovala jste si Thajsko?

Protože se mi tam strašně líbilo, tak bych se tam ráda vydala s Filipem a trochu víc Thajsko procestovala. Na druhou stranu, my jsme Thajsko zažili v nevídané formě díky tomu, že tam nebyli turisté. Přiletěli jsme tam a ještě jsme měli být týden v karanténě, ale to se naštěstí nestalo, protože Thajsko se nakonec otevřelo. Tím pádem chvíli trvalo, než tam začali najíždět turisté. Takže zažít v Thajsku prázdnou pláž, hlavně tu vyhlášenou kraby, to bylo něco neuvěřitelného. Thajská kultura mě hodně zajímá a doufám, že se tam s Filipem podíváme.

Na tiskovce padlo, jak ekologicky šetrně celé natáčení probíhalo. Jak moc je pro vás právě ekologie důležitá?

To je skutečně mou nedílnou součástí. Snažím se sama pomáhat a dělat některé věci automaticky, protože každé mé rozhodnutí může ovlivnit chod této planety. Ačkoliv to zní neuvěřitelně, prostě je to tak. Proto se snažím, abych planetě ubližovala co nejméně.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články