Návrhář Michael Kováčik odstartoval pražský Fashion Week: Hvězdou přehlídky byla Aneta Vignerová

Návrhář Michael Kováčik odstartoval pražský Fashion Week: Hvězdou přehlídky byla Aneta Vignerová
Zdroj: Lifee.cz/Veronika Nováková
Slovenský módní návrhář Michael Kováčik letos na pražském Fashion Weeku prezentoval svoji novou kolekci nazvanou Story Telling.Mladý módní návrhář Michael Kováčik začínal jako stylista. O outfity se staral například modelce Anetě Vignerové.Ta byla také hvězdou jeho jarní přehlídky.Sám Michael Kováčik se v závěru přehlídky objevil jen na krátký okamžik. Vyniknout nechal své modely.
+ 9 fotek+ 10 fotek

Módní návrhář Michael Kováčik v sobotu odstartoval pražský Fashion Week. Hvězdou jeho přehlídky byla modelka Aneta Vignerová, která stála na samým začátku jeho kariéry. Redakci Lifee.cz návrhář sdělil své bezprostřední dojmy po skončení přehlídky a naznačil trendy, kterými se letos bude móda ubírat.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 10. 04. 2022 08:02

„Jsem velmi spokojený, celé to ze mě spadlo. Dokonce jsem zaznamenal už nějaké pozitivní ohlasy. Pochopitelně tomu všemu předcházel stres, ale myslím, že to dopadlo velmi dobře," zhodnotil Kováčik pro redakci Lifee.cz pocity z přehlídky v pražské holešovické tržnici.

„V zákulisí panovala dobrá nálada, ale přiznám se, že mám trochu v povaze to, že stresuji a jsem hlučnější, neustále lidi naháním - ale co si budeme povídat - to k tomu patří," přiznává talentovaný módní návrhář, který se na pražském týdnu módy neobjevuje poprvé.

Na své show pracoval Michael Kováčik několik měsíců

Závěrečné defilé patřilo hlavně modelkám. Sám umělec vystoupil před lidi jen velmi krátce. „Jsem návrhář, já se tolik prezentovat nepotřebuji. Nestydím se ani nebojím, ale je to velká zodpovědnost. Pracoval jsem na téhle show několik měsíců. Ale opravdu jsem si to moc užil," vysvětlil Kováčik.

Slovenský návrhář začínal kariéru jako stylista a do společnosti často připravoval modelku Anetu Vignerovou. S ní ho dodnes pojí velké přátelství, a tak nesměla na jeho přehlídce chybět. Kováčikovu značku, kterou se rozhodl založit v roce 2013, charakterizuje jednoduchost, minimalismus a elegance. „Spojuji pohodlí a ženskost a je pro mě velice důležité, aby byly kolekce nadčasové a nepodléhaly módním trendům,“ říká o své tvorbě.

@lifee.cz První přehlídka #mbpfw 🎀#praguefashionweek #fypシ #fashion #foryoupage #lifee #fyp #fashionweek #runway #asitwas #fy ♬ As It Was - Harry Styles

Trendem jara budou výrazné rukávy, tvrdí Michael Kováčik

V rámci Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku prezentoval kolekci, která bude zřejmě udávat trendy letošního jara„Kolekce je velmi strohá, ovšem na mé poměry také překvapivě barevná. Je tam jeden prvek, který všechny modely spojuje, a to jsou výrazné rukávy. Celá kolekce je o spojování, propojování lidí, a nazval jsem ji Story Telling (vyprávění příběhů - pozn. red.)," osvětlil návrhář.

Bezprostředně po skončení přehlídky už za ním přicházeli první zájemci o nové kousky do svého šatníku. „Ano, už mi lidé píšou, šíří se to rychle. Myslím, že se to snadno a rychle ujme. Navíc vychytávka je, že se ty rukávy dají odepnout," prozrazuje Michael Kováčik.

Celou módní přehlídku pro vás redakce Lifee.cz zdokumentovala ve fotogalerii.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články