Modelka a učitelka Gabriela Dvořáková: Dětem patří do rukou klacíky, ne tablety

Modelka a učitelka Gabriela Dvořáková: Dětem patří do rukou klacíky, ne tablety
Zdroj: Herminapress
Modelka Gabriela Dvořáková krotí doma smečku tří dětí a pomalu se těší, až se v září vrátí k práci učitelky.Gabriela Dvořáková je také stále aktivní na poli módy.Se zpěvákem Václavem Noidem Bártou má Gabriela Dvořáková sedmiletou dceru Terezku.Gabriela Dvořáková je úspěšnou modelkou.+ 4 fotky+ 5 fotek

Modelka Gabriela Dvořáková (32) má dvě dcerky, starší Terezku a mladší Dorotku. Navíc se nárazově stará o desetiletého syna svého manžela Petra Švambery, takže u nich doma je stále veselo. V září se Gabriela vrátí ke své původní profesi učitelky na prvním stupni základní školy a tuší, že ji čeká velká výzva. Svěřila se s tím webu Lifee.cz.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 08. 04. 2022 12:00

„Od září se vracím k učení. Tříletá Dorotka začala chodit do školky a je často nemocná. Takže jsem ráda, že do práce nastoupím až později, protože jsem s ní často doma. Sedmiletá Terezka chodí do první třídy a k tomu má manžel desetiletého syna ve střídavé péči," popisuje Gabriela živelné trio, o které se musí postarat.

Já jsem klacíková, tvrdí o sobě Gabriela Dvořáková

„Rozumí si náramně, ale jasně - perou se všichni tři jako normální sourozenci. Nicméně si myslím, že na sebe nedají dopustit," líčí Gabriela, „chlapeček holky chrání, zatímco ty se mezi sebou perou."

Práce učitelky je pro Gabrielu ztížená tím, že se celý svět přesunuje k digitálu. „Měla jsem online výuky s naším klukem. Je to náročné, když mají děti před sebou počítač a nemohou ven," domnívá se. „Já o sobě říkám, že jsem klacíková. Děti mají mít v ruce klacíky a hrát si s nimi nebo je počítat," soudí Dvořáková.

Gabriela Dvořáková: Dětem patří do ruky pastelka, ne tablet

Technický pokrok modelku zaskočil i z jiného důvodu. „Ano, doba se stále posouvá. Ale v praxi mě zaráželo, že když jsme něco psali na tabuli, děti to prstem přesouvaly, což je myslím špatně. A také by děti měly umět psát psacím písmem. Hodně lidí to dnes nezvládá. To je taková naše nemoc," durdí se Gabriela.

Podle ní dětem patří do ruky spíše pastelka a papír než tablet. Nedávám jim ho, když je potřebuji zabavit. Raději si čteme a koukáme na pohádky. To si myslím, že patří i do našeho školství," uzavírá Gabriela.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články