Březen - měsíc knihy: 5 zahraničních autorek, jejichž knihy přečtete jedním dechem

Březen - měsíc knihy: 5 zahraničních autorek, jejichž knihy přečtete jedním dechem
Zdroj: Freepik
B. A. Paris - Terapie: Když se Alice a Leo přestěhují do exkluzivního obytného komplexu, splní se jim celoživotní sen. Existuje však jeden temný důvod, proč luxusní rodinnou vilu v uzavřené komunitě mohli koupit tak výhodně – a tím je bývalá majitelka, psychoterapeutka Nina. Co se s ní před dvěma lety stalo? Motto/Albatros, 402 KčShari Lapena - Její konec: Bohatí a spokojení manželé Stephanie a Patrick se nedávno stali rodiči dvojčat. Třebaže je péče o ně značně vysiluje, Stephanie s jistotou ví, že má všechno, po čem kdy toužila. Pak se objeví Erica, žena z Patrickovy minulosti, a s ní šokující odhalení o jeho první manželce. Ta podle Eriky nezemřela nešťastnou náhodou. Kalibr/Euromedia, 289 KčTana French - Slídil: Bývalý detektiv Cal Hooper je k smrti unavený a útěk z rušného Chicaga do odlehlé vesničky na západě Irska mu připadá jako dokonalý nápad. Koupí si polorozpadlý dům, plánuje rekonstrukci a procházky po nekonečně zelených kopcích. Pak ho ale jeden z místních kluků požádá o pomoc. Argo, 306 KčKathy Reichs - Falešné kosti: Chtěl jí to říct. Tak moc, že ji dokonce sledoval před jejím domem a získal číslo jejího mobilu. Nakonec skončil bez tváře, bez břicha a bez rukou sežraný divokou zvěří. A Tempe Brennanové převrátil život naruby. BBart, 357 Kč+ 1 fotka+ 2 fotky

V poslední době se na knižním trhu objevila řada zahraničních autorek, které ve svých dílech přinášejí neotřelé zápletky a jejichž příběhy jsou natolik autentické, že se zdá, jako by se odehrávaly přímo v našem životě. Vyberte si z pěti bestsellerů, které si oblíbila naše redakce.

Redaktor
Redaktor 23. 03. 2022 17:00

„V knihách se ukrývá víc pokladů, než mohou najít piráti na opuštěném ostrově,“ řekl slavný americký producent Walt Disney. Pokud právě nějaký klenot hledáte a nevíte, po jaké knize sáhnout, inspirujte se následujícími autorkami.

Možná znáte thriller Zmizelá od Gillian Flynn, který patří na seznam nejprodávanějších knih světa, tak proč nezkusit něco dalšího z pera stejné autorky? Televizní seriál Sběratelé kostí není třeba představovat. Víte, že jeho hrdince Temperance Brennanové vdechla život spisovatelka Kathy Reichs, soudní antropoložka, která se našla v psaní románů?

Shari Lapena: Její konec

Kanadská autorka žijící v Torontu debutovala v roce 2016 titulem Manželé odvedle. Psychothriller vydaný v 35 zemích zaujal dramatickou zápletkou, stupňováním napětí, a především nečekanými zvraty, a to až do poslední stránky. Následovaly další knihy, kterými autorka dokázala, že v příbězích situovaných do amerických předměstí, kde se navenek všichni mají rádi, ale ve skrytu mezi nimi žije a sem tam vyvře zločin, je jako doma.

Její konec: Bohatí a spokojení manželé Stephanie a Patrick se nedávno stali rodiči dvojčat. Třebaže je péče o ně značně vysiluje, Stephanie s jistotou ví, že má všechno, po čem kdy toužila. Pak se objeví Erica, žena z Patrickovy minulosti, a s ní šokující odhalení o jeho první manželce. Ta podle Eriky nezemřela nešťastnou náhodou. Patrick tvrdí opak a Stephanie najednou zjišťuje, že muž, kterému důvěřuje, možná lže. A možná i vraždil. A možná se to chystá udělat znovu...

Paula Hawkins: Pomalu hořící oheň

Britská spisovatelka, která se narodila a vyrůstala v Harare v Zimbabwe, studovala filozofii, politologii a ekonomii na univerzitě v Oxfordu a pracovala jako novinářka pro The Times. Kolem roku 2009 začala psát romantické komediální fikce pod pseudonymem Amy Silver. Její nejprodávanější román Dívka ve vlaku, který byl i zfilmován, je složitým thrillerem s tématikou domácího násilí, zneužívání alkoholu a drog. Jeho psaní zabralo autorce šest měsíců, kdy byla v obtížné finanční situaci a musela si půjčit od svého otce, aby mohla knihu vůbec dokončit.

Pomalu hořící oheň: Když je na říčním člunu v Londýně nalezen brutálně zavražděný mladík, v centru pozornosti se ocitají tři ženy, které ho znaly. Tři ženy, jež nemají nic společného kromě zášti, kterou k zavražděnému cítily - Laura, temperamentní podivínka, o níž si leckdo myslí, že je nebezpečná, jeho sousedka Miriam, která ví, co znamená ocitnout se v nesprávný čas na nesprávném místě, a do třetice Carla, teta zavražděného, která nikomu nevěří…

Tana French: Slídil

Spisovatelka je zčásti Ruska, Italka, Američanka a Irka… Díky povolání svého otce žila v USA, Itálii a také v Malawi, kde chodila na základní školu. Později vystudovala v Dublinu anglický jazyk a divadlo. Psaní se věnuje od roku 2007. Už její první román, psychologický detektivní příběh ze současného Irska V lesích, se stal bestsellerem a obdržel Cenu Edgara Allana Poea za nejlepší prvotinu roku 2008. Celkem napsala osm knih, které se často vyznačují i tím, že mají víc než pět set stran!

Slídil: Bývalý detektiv Cal Hooper je k smrti unavený a útěk z rušného Chicaga do odlehlé vesničky na západě Irska mu připadá jako dokonalý nápad. Koupí si polorozpadlý dům, plánuje rekonstrukci a procházky po nekonečně zelených kopcích. Pak ho ale jeden z místních kluků požádá o pomoc. Jeho bratr zmizel a celé vesnici, včetně policie, je to zřejmě úplně fuk. Calovy policejní instinkty se probudí k životu a nedají mu pokoj…

B. A. Paris: Terapie

Autorka psychologických thrillerů Bernadette MacDougall vyrůstala v Anglii, později se s rodinou přestěhovala do Francie, kde několik let pracovala v mezinárodní bance. Poté se rekvalifikovala na učitelku a s manželem založila jazykovou školu. Nyní opět žijí v Anglii a mají spolu pět dcer. Její literární kariéru odstartoval psychologický thriller Za zavřenými dveřmi, který se stal bestsellerem. V roce 2016 byl nominován na několik cen, rok nato vyhrál zlatou cenu Nielsen Bestseller Award za prodej ve Spojeném království.

Terapie: Když se Alice a Leo přestěhují do exkluzivního obytného komplexu, splní se jim celoživotní sen. Existuje však jeden temný důvod, proč luxusní rodinnou vilu v uzavřené komunitě mohli koupit tak výhodně – a tím je bývalá majitelka, psychoterapeutka Nina. Co se s ní před dvěma lety stalo? A proč o tom nikdo ze sousedů nechce mluvit? Alicina zvědavost se změní v posedlost a ve zdánlivě dokonalém domě se začnou odehrávat nevysvětlitelné věci.

Kathy Reichs: Falešné kosti

Kathy Reichs je soudní antropoložkou Úřadu vrchního soudního lékaře státu Severní Karolína a Laboratoire de sciences judiciaires et de médecine légale pro provincii Quebec a také profesorkou antropologie na univerzitě, takže vše, o čem píše, zná z první ruky. Proslavila se hned svým prvním románem Přijdu tě zabít, který se stal bestsellerem New York Times a v roce 1997 získal Ellisovu cenu za nejlepší prvotinu. Její doktorka Brennanová se stala i hrdinkou televizního seriálu Sběratelé kostí.

Falešné kosti: Chtěl jí to říct. Tak moc, že ji dokonce sledoval před jejím domem a získal číslo jejího mobilu. Nakonec skončil bez tváře, bez břicha a bez rukou sežraný divokou zvěří. A Tempe Brennanové převrátil život naruby. Kdo jí poslal fotky tohoto muže? A proč? A kdo je muž na fotkách? Tempe se pouští do pátrání na vlastní pěst a stopy, které odhalí, jsou matoucí a znepokojivé.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články