Šéfkuchař Marek Raditsch si pochvaluje luxusní bydlení: Takhle velká terasa mi na Vinohradech chyběla

Šéfkuchař Marek Raditsch si pochvaluje luxusní bydlení: Takhle velká terasa mi na Vinohradech chyběla
Zdroj: Se souhlasem Marka Raditsche
Šefkuchař Marek Raditsch v rozhovoru pro Lifee,cz popisuje nový byt, ve kterém žije s manželkou Terezou a dcerou Vanesskou.Velká terasa je Markův splněný sen.Marek Raditsch říká, že na terase tráví většinu volného času prakticky v každém ročním období.Není divu, protože z terasy je půvabný výhled na Vltavu, která teče přímo u domu.+ 8 fotek+ 9 fotek

Šéfkuchař Marek Raditsch (44) v rozhovoru pro Lifee.cz líčí, jak se mu s manželkou Terezou a dcerou Vanesskou žije v novém bytě na pražském Libeňském ostrově. Prozradil také, co všechno nemá Vanesska problém sníst a co sám dělá, když mu nechutná jídlo v restauraci.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 20. 02. 2022 12:00

Televizní diváci si mohou Marka Raditsche pamatovat coby porotce v kulinářské show MasterChef Česko. Marek pracuje jako šéfkuchař v malebné restauraci s unikátním výhledem na Karlův most a Lifee.cz mimo jiné prozradil, že do práce jezdí každý den na kole„Zvažoval jsem i cestu po Vltavě a půjčil si od kamaráda kajak. Bohužel se dostanu jen na Štvanici, protože tam je jez. To je velká škoda," povzdechl si Marek.

S manželkou Terezou a dcerkou Vanesskou žijí v prosluněném bytě v Docku na Libeňském ostrově. Odtud jezdí Marek do práce podél vltavského nábřeží. Cesta je to podle jeho slov krásná a ve špičce je v práci dřív, než kdyby jel autem.

Nedávno jste se s rodinou přestěhovali do krásného nového bytu. Jak se vám tam žije?

Strašně jsem chtěl terasu. Předtím jsme bydleli na Vinohradech a ačkoli se všude píše, že to je top místo pro bydlení v Praze, tak balkónky jsou tam opravdu nuzné. Nelíbilo se mi tam. Čekali jsme čtyři roky, než se projekt na Libeňském ostrově dokončil. Vybírali jsme ten byt ve fázi, kdy byl jenom na papíře.

A splnil vaše očekávání? Jaký váš byt je?

Je prosklený - komplet - nemáme ani kam dát obrázky. A koukáme na Vltavu.

Kdo umývá okna?

Já. Ten byt je neuvěřitelně světlý a vzdušný. Musím mít všude čisto, nejen v kuchyni, a jak tam jde pořád světlo, tak všechno vidíte. Nejezdí kolem auta ani tramvaje, neslyšíte žádný hluk. Je to tam krásné - ty západy slunce! Už bych nikam nemusel chodit. Na terase trávíme prakticky dvě třetiny roku.

A do práce jezdíte na kole, jak vídáme na Instagramu vaší ženy.

Kromě přejezdu u Rudolfina jedu pořád po cyklostezce a to je paráda. Střídám kolo s běháním, ale v zimě se mi nechce klusat s batohem v tom teplém oblečení. Zvažoval jsem i cestu po Vltavě, půjčil jsem si od kamaráda kajak. Bohužel se dostanu jen na Štvanici, protože tam je jez. To je velká škoda.

Často s rodinou cestujete po světě. Vozíte občas nějakou kulinární inspiraci zpátky do Prahy?

Dovolenou beru jako pracovní cestu. Moje manželka ráda jí, dcera také, proto se naše cestování vždycky točí kolem jídla. Nesedíme v hotelové restauraci, snažíme se toho všude ochutnat co nejvíc. Je to pro mě inspirace, pořád je kam se posouvat.

To mě přivádí k otázce, jak se vám podařilo naučit Vanessku jíst mořské plody?

Ráda jí také šneky, s ničím nemá problém. Rodiče jsou pro děti vzorem, i když jim to ze začátku tak nepřijde. Nesouvisí to samozřejmě jen s jídlem, dítě je odraz rodiny. Od půl roku, co jsme Vanessce dělali příkrmy, jen jednou ho někde dostala kupovaný ze skleničky. Vařil jsem jí každý den. Dával jsem tam žloutek a olivový olej, ryby, maso, luštěniny… Ona je důkazem toho, že cokoli do sebe člověk dává, to se na něm odrazí.

Jak se chováte na výletě s rodinou, když se zastavíte na oběd v nějaké obyčejné restauraci?

My už dopředu plánujeme, kam půjdeme. Jasně, že zajdeme i do páté cenové, ale ne vždy to proběhne v pohodě.

Takže jídlo občas vrátíte?

Když je to extra špatné, tak ano. Na Lipně se mi třeba stalo, že jsem něco rozkrojil a byl tam vlas. Když jsem to vrátil, přinesli mi to zpátky za tři minuty. Bylo mi jasné, že to jen přesunuli, nevařili znovu. Nebo jsme si jinde objednávali jídlo, jež obsahovalo chilli. Upozorňoval jsem je, že je to pro Vanessku, pro dítě, tak ať tam chilli nedávají. Jasně, že ho tam dali. Vrátili jsme to a když nám to přišlo podruhé, pořád tam visely kousky chilli. To už jsem šel do kuchyně, protože malá měla velký problém. Každého kuchaře a číšníka má především zajímat, kdo to bude jíst, a projevit trochu empatie.

Na prosluněný byt Marka Raditsche a především jeho velkou terasu se můžete podívat v naší fotogalerii.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články