Šéfkuchař Marek Raditsch: Co u něj jedla Katy Perry s Orlandem Bloomem a čím šokovala Kim Kardashian?

Šéfkuchař Marek Raditsch: Co u něj jedla Katy Perry s Orlandem Bloomem a čím šokovala Kim Kardashian?
Zdroj: ShowPix,/Se souhlasem Kampa Parku
Šéfkuchař Marek Raditsch měl v restauraci na pražské Kampě možnost vařit pro velké množství zahraničních celebrit, které Prahu navštívily.V poslední době to byli například zpěvačka Katy Perry s hercem Orlandem Bloomem.Slavný hollywoodský pár do Prahy zavítal několikrát, Orlando Bloom zde totiž natáčel seriál Carnival Row.Orlando Bloom s Katy Perry jsou podle Marka Raditsche sympatický pár.+ 15 fotek+ 16 fotek

Šéfkuchař Marek Raditsch (46), někdejší přísný porotce z televizní soutěže MasterChef, v exkluzivním rozhovoru pro Lifee.cz odhaluje, které zahraniční celebrity navštívily známou restauraci na pražské Kampě. Co delikátního si zde dopřávali Katy Perry s Orlandem Bloomem a jakou bizarní objednávkou překvapili personál restaurace Kim Kardashian s Kanye Westem?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 10. 02. 2022 08:00

Malebná restaurace na pražské Kampě je známá široko daleko nejen pro jedinečný výhled na Karlův most, ale také prvotřídní kuchyni, které šéfuje Marek Raditsch. Televizní diváci si ho mohou pamatovat coby přísného porotce ze soutěže MasterChef Česko. Není divu, že na Kampu rády zavítají také zahraniční celebrity. V minulosti si zde pochutnával například Tom Cruise a nedávno sem zavítali australský herec Chris Hemsworth, známý hlavně fanouškům Avengers, či populární komik Adam Sandler.

Jak v našem rozhovoru šéfkuchař Marek Raditsch prozrazuje, Chris Hemsworth si se svým početným doprovodem dopřál japonský kobe steak, který se řadí mezi nejdražší steaky na světěVšichni chtěli třistagramové steaky, bylo jich tady asi devět," vzpomíná Raditsch na své hosty.

Katy Perry miluje kuře a nebojí se říct si o něj

Jako sluníčko se Marek rozzáří, když hovoří o návštěvě slavného hollywoodského páru, zpěvačky Katy Perry a herce Orlanda Blooma. Do restaurace dokonce zavítali opakovaně. Byli tady u nás asi dvakrát, a potom jsme pro ně připravovali dvě akce na lodi na Vltavě. Byli opravdu úžasní," říká s nelíčeným nadšením.

Dělali jsme jim asi čtyři druhy předkrmů, takový ten klasický sharing, kdy si každý nabízel, co chtěl. Opravdu si to uměli užít. Katie ovšem od začátku prohlašovala, že je milovnicí kuřat, takže druh masa byl předem jasně daný. ,Já prostě musím mít kuře,' říkala," směje se Raditsh a imituje hlas Katy Perry. Kuřecí maso si nakonec poručila také většina zpěvaččiných přátel.

Většina celebrit prý personál restaurace navede, pokud si něco konkrétního přeje například v light, tedy odlehčené verzi. Žádné VIP požadavky prý ale obecně nemívají, takže si buď vyberou z jídelníčku nebo si nechají poradit specialitku, jako je zmiňované kobe maso. 

Kim Kardashian a Kanye West opravdu nejsou gurmáni

Není žádným překvapením, že zdejší restaurace nabízí také bohatý vinný lístek a někteří movitější zákazníci zde právě za lahodný mok utratí víc než za jídlo. Specifická ovšem byla návštěva americké hvězdičky Kim Kardashian a jejího bývalého manžela Kanyeho Westa v roce 2014. Autem přijeli pomalu až do restaurace. Náš sommeliér se strašně těšil, jak jim nabídne něco exkluzivního, co se tady běžně neprodává. Usadili se hezky za roh, aby měli soukromí a nikdo na ně neviděl. A poručili si dvě coca-coly," vypráví slavný šéfkuchař a při vzpomínce na událost mu ještě po letech cukají koutky smíchem.

Milionářům chutná i obyčejné prosecco

Závěrem nicméně Marek Raditsch dodává, že svým zákazníkům rozumí a rád jim splní každé gastronomické přání. Ostatně - je to jeho práce. Potom jsou zase hosté, kteří si objednají víno za několik desítek tisíc korun, protože je to pro ně normální. Milionáři si někdy také dají obyčejné prosecco, protože jim prostě chutná. Záleží na spoustě okolností, na co má člověk chuť a v jakém je rozpoložení. Znám to sám u sebe - na co se cítím, to si chci dát," uzavírá šéfkuchař, pomalu se loučí a vrací se zpátky do kuchyně.

Velký rozhovor s šéfkuchařem Markem Raditschem si na Lifee.cz přečtete už brzy.

Podívejte se v naší fotogalerii, jaké lahodné pokrmy si zahraniční celebrity v Praze objednávají.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články