Delikátní miliardář Leonardo DiCaprio: Za co utrácí své pohádkové honoráře?

Delikátní miliardář Leonardo DiCaprio: Za co utrácí své pohádkové honoráře?
Zdroj: Showpix
Brad Pitt a Leonardo DiCaprio si společně zahráli ve filmu Tenkrát v Hollywoodu od Quentina Tarantina.Leonardo DiCaprio sedí kolem roku 1993 u záhonu macešek. Takhle si ho pamatujeme z Titaniku.Leonardo DiCaprio a návrhářka Stella McCartney v družném rozhovoru s princem Charlesem.Premiéra K zemi hleď, nejnovějšího filmu, v němž můžeme Leonarda DiCapria zhlédnout. Zahrál si v něm spolu s Meryl Streep (uprostřed).+ 4 fotky+ 5 fotek

Kdyby vaše jmění čítalo neskutečných 260 milionů dolarů (5,5 miliardy korun), za co byste utráceli? Nakupovat drahá auta, nemovitosti nebo dokonce ostrovy, to člověka brzy omrzí. Leonardo DiCaprio (47), jeden z nejbohatších herců světa, vám dá pár tipů, co s penězi, když už opravdu nemáte fantazii.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 09. 02. 2022 12:00

Jen za roli Jacka Dawsona v legendárním filmu Titanic dostal Leonardo DiCaprio podle serveru Lisbdnet 2,5 milionu dolarů, což je v přepočtu téměř 53 milionů korun. Od té doby natočil desítky hollywoodských trháků a jeho současné jmění se odhaduje na 260 milionů dolarů, je tedy jedním z nejbohatších herců planety. Za jaké tajné libůstky Leo utrácí, pokud tedy odhlédneme od tak obligátních věcí, jako jsou honosná sídla, soukromý ostrov nebo drahá auta?

Leonardo DiCaprio na doplňcích nešetří

Podle serveru The Richest si DiCaprio potrpí na drahé sluneční brýle a hodinky. Je například hrdým majitelem luxusních hodinek Carrera Calibre s cenovkou 4500 dolarů, tedy 95 000 korun, nebo Rolex Cosmograph Daytona v ceně 20 500 dolarů, více než 430 000 korun.

Leo také patří mezi milovníky ságy Star Wars. Nesbírá ale jen figurky nebo trička, jako každý fanoušek, fešný herec si údajně koupil vinylový plášť za 18 000 dolarů, což je více než 380 000 korun.

Leonardo DiCaprio si pořídil lebku dinosaura

Mimo Star Wars fascinují Leonarda také dinosauři. A fosílie ho údajně baví natolik, že se jednu rozhodl vlastnit. Za lebku Mosasaura zaplatil 35 000 až 40 000 dolarů (850 000 korun). No, proti gustu... Otázkou zůstává, kde má tento kosterní pozůstatek vystavený. Na nočním stolku?

Rubínové botky Judith Garland

Herec rovněž miluje atmosféru starého Hollywoodu se vším, co k němu patří. Staré plakáty, kazety, klapky... Proto si v jedné aukci pořídil originální rubínové střevíčky z filmu Čaroděj ze země Oz, které v něm obouvala Judith Garland. Botky, které za sebou mají pohnutou historii a o to cennější pro sběratele jsou, vyšly DiCapria na ohromující 3 miliony dolarů, tedy víc, než činil jeho honorář za Titanic. Můžeme jen doufat, že je Leonardo po nocích tajně nenosí.

Na pianu z Casablanky Leonardo DiCaprio vlastně ušetřil

Střevíčky Judith Garland ale nejsou jedinou originální filmovou rekvizitou, kterou herec vlastní. Pane mu rovněž říká slavné piano, které si zahrálo ve filmu Casablanca. Podle serveru Geeks mu jej v aukci přiklepli „jen" za 600 000 dolarů, což je polovina původní předpokládané ceny. Leonardo se určitě tetelí blahem, jak výhodně nakoupil.

Zdroje informací:

Lisbdnet.com: How much money did titanic make

Wealthygorilla.com: Leonardo DiCaprio Net Worth

Therichest.com: 10 Crazy Expensive Things Leonardo DiCaprio Has Bought

Vocal.media: 11 Expensive Things Owned By Leonardo DiCaprio

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články