Keira Knightley zavzpomínala na natáčení Star Wars: Z dlouhého čekání jsem usnula, přiznala

Keira Knightley zavzpomínala na natáčení Star Wars: Z dlouhého čekání jsem usnula, přiznala
Zdroj: Showpix.cz

Star Wars je veleúspěšná filmová sága, která má miliony fanoušků po celém světě. Jako dvanáctiletá dívenka si ve Hvězdných válkách před lety zahrála i Keira Knightley, ovšem ta si svou roli tehdy nijak zvlášť neužívala. A jak nyní přiznala, tak během natáčení, když čekala na svou scénu, v pozadí dokonce usnula.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 09. 03. 2020 11:18

Slavná anglická herečka, které za pár dnů bude 35 let, si v roce 1999 zahrála ve filmu Hvězdné války: Fantomova hrozba. O svou roli, jež pro ni nebyla nijak zvlášť vzrušující, se tehdy podělila s Natalii Portman. Ta ztvárnila královnu Amidalu a Keira hrála její dvojnici jménem Sabé.

Z čelenky ji bolela hlava

Poté, co mladé herečky opouštěly maskérnu, byly téměř k nepoznání. Od sebe je nerozeznala ani Keiřina máma, která, když přišla na natáčení navštívit svou dceru, obě dívky dokonce zaměnila.

Natáčení však v té době pro začínající herečku nebylo vůbec zajímavé. Keira Knightley se nyní dokonce svěřila s tím, že během něj usnula. Když v rozhovoru pro Total Film padla otázka, na co si z natáčení filmu vzpomíná, tak herečka odpověděla: „Myslím, že mi bylo dvanáct. Doslova si to nepamatuji... Vzpomínám si, že čelenka, kterou jsem na sobě musela mít, byla tak těžká, že mi způsobovala bolesti hlavy. A také si pamatuji, že jsem v pozadí čekala tak dlouho, že jsem usnula.”

Další role? Misbehaviour

Knightley, která později zářila třeba v Pirátech z Karibiku, prý tehdy seděla na křesle někde v povzdálí. „Ale kromě toho už si na nic jiného nepamatuji,” dodala jedna z nejlépe placených hereček současnosti.

Keira se nyní na plátnech kinosálů objeví v novém dramatu Misbehaviour. To pojednává o skutečném příběhu, jehož hlavním tématem je Hnutí za osvobození žen, které v roce 1970 narušilo živé vysílání Miss World.

Kromě Knightley se ve filmu objeví také Gugu Mbatha-Raw, Jessie Buckley, Keeley Hawes, Rhys Ifans nebo Greg Kinnear. Uvidíme, jak si film u českých fanoušků povede, a v čem se krásná herečka ukáže zase příště.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články