Nejbrutálnější zločiny viktoriánské Anglie: Šílená chůva možná zabila až 400 dětí

Nejbrutálnější zločiny viktoriánské Anglie: Šílená chůva možná zabila až 400 dětí
Zdroj: Wikimedia Commons/Wells Asylum authorities, Public domain
Constance Kent zavraždila svého nevlastního bratra zvlášť krutým způsobem a ukryla jej do WC. Své chování nikdy nevysvětlila.
Amelia Dyer potřebovala po manželově smrti peníze.Podala si proto inzerát, že se za úplatu postará o chudé děti. Místo milujícího domova však stvořila hrůzná jatka. Prý má na svědomí až 400 dětí...Lékař Thomas Neill Cream nabízel mladým ženám potraty. Ve skutečnosti je lákal do smrtící pasti.+ 4 fotky+ 5 fotek

Zločin ve viktoriánské Anglii byl drsný i pro otrlé kriminalisty. Jaké hrůzy se objevovaly v policejních hlášeních z 19. století? A byl Jack Rozparovač opravdu tím nejhorším řezníkem své doby?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 21. 02. 2022 14:00

Viktoriánská éra zločinu přála. Až do roku 1829 nebyly v Londýně žádné organizované policejní složky. A kriminální vyšetřovací oddělení vzniklo o třináct let později. Co museli tehdejší detektivové řešit kromě Jacka Rozparovače?

Viktoriánský anděl smrti

Psal se 30. červen 1860 a Elizabeth Gough, chůva rodiny Kentových, se toho dne probudila dříve. Jako by tušila, že se stane něco zlého. A její tušení bylo správné. Postýlka malého Sevilla, který spal v jejím pokoji, zela prázdnotou. Nejprve ji napadlo zaklepat na dveře ložnice Kentových. Ale ani tam chlapec nebyl. Rozčílená paní domu Elizabeth vyhubovala za liknavost a nařídila okamžité pátrání.

Zpráva o zmizení tříletého Sevilla se brzy rozšířila po okolí. Pomoc při hledání nabídli i William Nut a Thomas Benger, kteří bydleli poblíž sídla Kentových. A právě Nutt našel na toaletě určené pro služebnictvo kaluž krve. Když zvedl záchodové prkýnko, naskytl se mu pohled na zakrvácenou přikrývku, pod níž bylo Sevillovo tělo. Někdo dítě v noci unesl, bodl do hrudníku, podřízl hrdlo a nakonec hodil do záchodu.

Obviněna byla Savillova nevlastní sestra Constance, která měla vykazovat známky nepříčetnosti. Také ji prý dle některých rodinných přátel týrala macecha. Kvůli nedostatku přesvědčivých důkazů se však kauza uložila k ledu. Pravda vyšla najevo až v roce 1865, kdy se Constance dobrovolně přiznala k vraždě. Motiv však zůstává dodnes nejasný.

Děsivé případy z viktoriánské Anglie...

Amelia Dyer, která je na úvodní fotografii k článku, rozjela vskutku vražedný byznys. Když si nějaká žena nemohla kvůli financím dovolit vychovat své dítě, přinesla ho za úplatu do jejího “milujícího domova”. Vše ale byla pouhá zástěrka. Amelia si peníze nechala a dítě vždy otrávila nebo uškrtila. Předpokládá se, že má na svědomí až 400 obětí...

Šílený lékař Thomas Neill Cream zase nabízel potraty, ty však končily smrtí. Těsně před popravou pak učinil vskutku šokující doznání, které najdete v naší galerii...

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Constance Kent, Amelia Dyer, Thomas Neill Cream

Ciekawostkihistoryczne.pl: 5 najohydniejszych zbrodni wiktoriańskiej Anglii [18+] 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články