Děsivá vražda Charlese Waltona: Vrah ho k zemi přišpendlil vidlemi, myslel si, že je čaroděj

Děsivá vražda Charlese Waltona: Vrah ho k zemi přišpendlil vidlemi, myslel si, že je čaroděj
Zdroj: Pixabay

Charles Walton byl pracovitý muž, který prožil celý svůj život v malebné anglické vesničce Lower Quinton. V roce 1945 jej však přímo na Valentýna někdo mimořádně brutálně zamordoval. Vraha nikdy neobjevili.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 16. 05. 2021 11:00

Čtyřiasedmdesátiletý Charles byl obyvateli britské vesničky Lower Quinton považován za sice excentrického, ale zároveň neškodného důchodce. Říkalo se o něm, že jej mají v oblibě ptáci a krmí je přímo z ruky. Dokázal prý také zkrotit vzteklé, či divoké psy. Někteří lidé to ale, i ve 20. století, považovali za čarodějnictví...

Mrtvola s krucifixem na hrudi

Walton sdílel svůj dům s neteří Edie. Ta se na Valentýna roku 1945 vrátila domů okolo osmnácté hodiny. Ihned ji začalo připadat divné, že nikdo není doma. Nejprve ji napadlo, že mohl Charles onemocnět anebo se někde zranit. Poprosila proto o pomoc souseda Harryho Beasleye, se kterým se vydala muže hledat. Po chvilce se k nim připojil Albert Potter, který prý viděl Waltona v dáli stříhat živý plot.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Umbral Desconocido (@elumbraldesconocido)

Po několika minutách jej našli. Ležel v příkopě, v hrdle měl zaražený zavěšovací hák a tělo bylo k zemi přišpendleno vidlemi. A to tak silně, že s jejich odstraněním měli co dělat i přivolaní policisté. Jako hrůzné finále někdo Charlesovi na hruď vyryl nožem krucifix. Vyšetřování se záhy ujal Scotland Yard, bylo totiž nad slunce jasné, že jde o dílo maniaka. Šlo totiž o tradiční anglosaský způsob zabití čaroděje.

Další vražda

Vraťme se trochu do minulosti. V roce 1875 došlo k vraždě Ann Turner. Měl to na svědomí jeden pomatený farmář, který věřil tomu, že Ann očarovala půdu. A proto do ní zabodl vidle. V knize s názvem Folklór, tradice a pověry v zemi Shakespeara, kterou napsal místní superintendant Alec Spooner, se píše o malém chlapci Charlesi Waltonovi, kterého měl po deseti letech od této hrůzné vraždy začít pronásledovat černý pes.

Trvalo to devět dní, přičemž ten poslední se po jeho boku objevila bezhlavá žena. Šlo o pouhou shodu jmen, nebo to byl „náš” Charles Walton, který zemřel podobným způsobem o desítky let později?

Scotland Yard zasahuje

Po příjezdu Scotland Yardu začalo v únoru 1945 běžet vyšetřování vraždy Charlese Waltona na plné obrátky. Nejprve se pořídily letecké snímky místa činu. Poté se začalo okolí prohledávat detektory kovu. Oběti totiž chyběly kapesní hodinky. Policisté doufali, že by na nich mohli najít vrahovy otisky. Bohužel neměli štěstí. Navíc během výslechu farmáře Alberta Pottera, posledního člověka, který prý viděl Charlese naživu, vyšlo najevo, že zřejmě spatřil  vraha. Postava v dáli měla mít košili bez rukávu, Walton měl však na sobě košili s dlouhými rukávy.

Detektivovi Scotland Yardu, Robertu Fabianovi, šla z toho hlava kolem. Rozhodl se proto nejprve zaměřit na mystickou stránku vraždy. Valentýn byl dle pověstí nejlepším dnem na obětování. Tento rituál měl zajistit dobrou sklizeň. Když se na to Fabian začal vyptávat vesničanů, odbyli jej se slovy, že je Walton mrtev a pohřbený, nebezpečí pominulo a nic dalšího netřeba řešit.

Záhada černého psa

Když neuspěl s pověrami, začal se Fabian hrabat ve Waltonově minulosti. Ale ani tam nic nenašel. Snad jen to, že mu po smrti zmizely z účtu v bance skoro všechny peníze. Kam se poděly? Detektiv musel přiznat porážku. Naposledy ale ještě navštívil místo činu. V jednu chvíli kolem něj proběhl černý pes. Když se na něj zeptal malého chlapce, jenž šel okolo, ten mu neodpověděl a s křikem utekl. Později téhož dne byl na nedalekém stromě nalezen oběšený černý pes.

V sutinách rozbořené kůlny za Charlesovým domem se pak našly jeho hodinky. Zvláštní bylo, že do nich někdo vložil barevné sklíčko. Vesničané věřili, že se tímto člověk chrání před zlými myšlenkami lidí, kteří mu chtějí ublížit. Tento objev byl ale poslední zjištěnou informací v případu tajemné vraždy Charlese Waltona. Hrůzný čin zůstává nevyřešený dodnes.

Zdroje informací:

Historicmysteries.com: The Charles Walton Witchcraft Murder

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články