Tipy na nejkrásnější knížky pod stromeček

Tipy na nejkrásnější knížky pod stromeček
Zdroj: Grada

Kniha pod stromečkem nesmí chybět ani letošní Vánoce. Darujte romantický příběh plný vánočního snění, psychologický thriller od bestsellerové autorky, historickou detektivku plnou intrik nebo nezapomenutelný příběh z historie, plný hrdinství, odvahy a naděje.

Komerční sdělení
Komerční sdělení 19. 12. 2020 08:00

Hotýlek na Islandu

Panenská příroda Islandu a útulná atmosféra ve stylu hygge ve vás vyvolají touhu zachumlat se do hřejivé deky u kamen a popíjet horkou čokoládu… Lucy nic nechybí, má dobrou práci v hotelu a přítele. Jenže stačí jedna jediná nehoda a vše se změní – dostane padáka a kopačky. Její život je náhle v troskách. Když jí personální agentura nabídne místo manažerky hotýlku Polární záře na Islandu, okamžitě přijme i přes to, že nesnáší zimu. Vydejte se s ní za polární září do země ohně a ledu.

Grada

Pod dohledem

Myslíte si, že jste v bezpečí, ale ve skutečnosti jste pod dohledem… Vítejte v Melville Heights – idylické, rodinné čtvrti, kde by chtěl žít každý. Má to ale jeden háček – nic není takové, jak by se na první pohled mohlo zdát. Za malebnými dveřmi barevných domků se skrývají temná a zlověstná tajemství. Tajemství, která nevyhnutelně vyjdou na světlo, když dojde k vraždě... Každý tu má svoje tajemství. Ale ne vždy je dobře skryté.

Grada

Opium a absint

Má tajemné vraždy v New Yorku na svědomí člověk, nebo upír? Roku 1899 je v New Yorku nalezena mrtvá dívka bez kapky krve. Kdo mohl něco takového spáchat? Jen dvě malé ranky na krku naznačují, kudy z ní unikl život. Právě tou dobou, na konci 19. století, vyšel v Americe Stokerův Dracula, a tak se představivost mnoha lidí upřela k možnosti, že v New Yorku začal řádit upír. Tillie je náruživá a zvídavá čtenářka, proto ji takové vysvětlení sestřiny smrti nemůže uspokojit a je rozhodnutá vraha vypátrat.

Grada

Volání hvězd

Irsko bylo zpustošeno nadvakrát – válkou a epidemií španělské chřipky. Julie Powerová pracuje jako zdravotní sestra v dublinské nemocnici na oddělení, kam byly do karantény umístěny nastávající matky. Do tohoto uzavřeného světa vstoupí dvě ženy: doktorka Kathleen Lynnová, která je na útěku před policií, a mladá dobrovolnice Bridie Sweeneyová. Během tří dnů se jim všem obrátí život vzhůru nohama. S neúnavnou něhou a lidskostí pečují o pacientky, a přestože mnohé kvůli pandemii ztrácejí, přivádějí zároveň na svět nový život a nacházejí světlo ve tmě. Myslíte, že se historie neopakuje?

Grada

Další knižní inspiraci najdete na Instagramu @cosmopolis_cz nebo na Facebooku Nakladatelství Cosmopolis. Všechny knihy je možné zakoupit na www.grada.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články