Objevte knižní průvodce světem klidné i dynamické jógy

Objevte knižní průvodce světem klidné i dynamické jógy
Zdroj: Grada

Jóga je trendy cvičením, kterému podlehnete i z pohodlí domova. Její výhodou je, že je velmi variabilní a nabízí mnoho technik a přístupů. Prolistujte knižními průvodci rozšířenou Jin jógou, relaxační Restorativní jógou či filosofickou Jógou podle čaker. S jídelníčkem pomůže Ájurvéda: Život v rovnováze. Stačí si jen vybrat z publikací z nakladatelství Alferia.

Komerční sdělení
Komerční sdělení 17. 12. 2020 08:00

Ájurvéda: Život v rovnováze

Nejnovější titul západnímu čtenáři přístupnou formou ukazuje, jak díky vyladění stravy a každodenních rituálů dosáhnout fyzické, emocionální a spirituální rovnováhy. Seznámíte se se sedmi základními tělesnými typy a vhodné stravě pro každý z nich. Ájurvéda se věnuje i osobnostní charakteristice a psychospirituálním atributům jednotlivých typů. Obsahuje tabulky s potravinami, menu vhodné pro jednotlivá roční období i doporučené denní rituály pro každý typ.

Vhodné pro: laiky i odborníky zajímající se o jednotu těla, mysli a ducha jako součást přírody

Grada

Jin jóga: Ucelený průvodce teorií i praxí

Jin jóga je součástí tradice hatha jógy. Ve své moderní podobě kombinuje jin jóga prvky indické jógy a čínských taoistických cvičení se západní vědou o zdraví, aby přispívala ke zlepšení stavu organismu na mnoha úrovních. Důraz klade na dlouhé pasivní držení pozic vytvářející tlak na hluboké pojivové tkáně, čímž jin jóga mobilizuje a posiluje klouby, vazy a hluboké fasciové tkáně.

Vhodné pro: protažení, pomalé ale aktivní cvičení

Grada

Restorativní jóga: Sestavy pro úlevu od bolesti a rovnováhu těla a duše

Narozdíl od často dynamických a fyzicky náročných poloh jiných typů jógy se v restorativní józe pozice drží delší dobu a tím cíleně napomáhájí odpočinku a uvolnění. Tato forma cvičení je vhodná i při rekonvalescenci po zranění nebo nemoci.  Název vychází z anglického slova „restore“, které znamená obnovit, ozdravit nebo znovu nastolit rovnováhu.

Vhodné pro: každého nezávisle na fyzické kondici nebo věku

Grada

Jóga podle čaker

Díky knize lépe pochopíte systém jógy a posunete svoji praxi o stupeň dál. Naučíte se, jak využívat principů a postupů jógy k probuzení těla a ke spojení se sebou samým. Seznámíte se s praktikami na otevření a aktivaci jednotlivých čaker prostřednictvím pozic, bioenergetických a dechových cvičení, manter, vedené meditace a jógové filosofie. Text doprovází barevné fotografie každé pozice a vodítka k jejich a hlubšímu nastavení pozic.

Vhodné pro: začínající i pokročilé cvičící i učitele jógy

Grada

Více titulů najdete na www.alferia.cz a můžete je zakoupit na e-shopu www.grada.cz.

Související články

Další články