Těhotná partnerka Václava Noida Bárty: Po druhém miminku už budu na tancování stará, obává se Eliška Grabcová

Těhotná partnerka Václava Noida Bárty: Po druhém miminku už budu na tancování stará, obává se Eliška Grabcová
Zdroj: Herminapress.cz

Rodinná usedlost v Mukařově už za pár měsíců znovu ožije dětským pláčem. Zpěvák Václav Noid Bárta bude trojnásobným tatínkem. K nejstarší Terezce, kterou má s modelkou Gabrielou Dvořákovou, před dvěma lety přibyla Eliška. Teď Noid přivítá s partnerkou Eliškou na svět třetí holčičku, Aničku.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 15. 12. 2021 11:30

Tanečnici Elišku Grabcovou poznal Václav Noid Bárta před dvanácti lety v Hudebním divadle Karlín a okatá černovláska ho naprosto okouzlila. Teď z ní bude dvojnásobná maminka. Jak zvládá péči o početnou rodinu? A jak starší Terezka vychází s dvouletou Elsičkou?

Václav Noid Bárta bude potřetí otcem

 „Obě holčičky spolu vycházejí krásně. Milují se a zbožňují. To byl důvod, proč jsme se pustili do třetího potomka. Protože Elsa strašně špatně nese, když Terezka odjíždí. Nikdy se to neobejde bez pláče. Potřebuje tady mít parťáka. Tak jsme se jí ho rozhodli vyrobit. Jsem ráda, že se nám to povedlo tak rychle,“ usmívá se Eliška.

Noidova nejstarší dcera Terezka už se na dalšího sourozence také těší. Ostatně, byla to právě ona, kdo vybíral jméno pro Elišku a nyní také pro Aničku. Inspirací jí byla oblíbená pohádka Ledové království. „Je nadšená, že bude další miminko, které bude moci mazlit, nosit a vozit v kočárku. Ona je hodně miminková, má ráda děti. Elsička vnímá, že mamince roste bříško a že tam je miminko. Hladí ho a dává mu pusinky,“ popisuje nastávající maminka.

Šest kilo dole a celodenní nevolnosti

Druhé těhotenství jí ze začátku dalo pořádně zabrat. První čtyři měsíce těhotenství byly opravdu náročné. Jak se říká ,ranní nevolnosti‘, tak ty pro mě byly celodenní. Elinka je dost živé dítě a mě na ni už nezbývala energie. Moc děkuju svému muži, který mi s péčí o ni hodně pomáhal. To bych asi sama nezvládla, měla jsem co dělat sama se sebou,“ popisuje Eliška, která v prvních měsících vinou nevolností zhubla šest kilo.

Teď říká, že se jí energie vrací. „Už ani nevnímám, že těhotná jsem – díky tomu, že jsem neustále v poklusu za tou naší princeznou. Člověk se ani nestíhá na chvíli zastavit a vnímat všechny ty změny. Také v tom je pro mě druhé těhotenství jiné.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Eliska Grabcova (@eliskagrabcova)

Eliška tráví čas s dětmi v přírodě

Péče o zvětšující se rodinu Elišce hravě vyplní celý den. „Mám velkou výhodu v tom, kde žijeme.“ Naráží na to, že dům, který Noid s láskou postavil, obklopují lesy a malebná příroda. „S holčičkami chodíme do lesa stavět domečky pro skřítky, ale poblíž máme také kozičky, které chodíme krmit, mluvícího havrana a rybník s kačenkami. Jsou tady ovečky, prasátka… a hlavně koně, které Elsa miluje. Na ty se chodíme koukat pořád,“ vypráví Eliška, jak vypadá její běžný den. Dvouletá dcerka už jí zdatně pomáhá při vaření oběda

S kariérou tanečnice je konec?

Být maminkou na plný úvazek je pro Elišku radost a dnes už ani neuvažuje nad tím, že by se vrátila ke své kariéře tanečnice. „Po prvním porodu jsem návrat do divadla stihla velmi brzy, nastoupila jsem hned po šestinedělí. Mívala jsem Elsu s sebou v divadle, většinou za doprovodu babičky. Potom ale začala pandemie a divadla se zavřela,“ vysvětluje Eliška, která vnímá, že jak dcera roste, vyžaduje více času a pozornosti.

„Jak byl lockdown a Elsička s námi byla pořád, tak se na mě stala hodně závislá. Ale já si to užívám. Divadlo mi samozřejmě chybí, je to strašně krásné odreagování. Uvidíme, jestli se ještě vrátím. Pro moji taneční kariéru si myslím, že už je odzvoněno. Už jsou mladší. Po druhém miminku počítám, že to budou další tři roky. A to už budu na tancování stará,“ směje se mladá maminka, která teď ve volném čase svoji kreativitu uplatňuje jinde – v Noidem zbudovaném „rodinném“ Paranoid studiu. Pustila se do psaní textů, zdatně pomáhá s kamerami a se světlem, ale radost jí dělá také focení, ve kterém se stále zlepšuje.

Lockdown náš vztah posílil

Pár stojí například za písní a videoklipem Evy Burešové s názvem Malý princ. Jejich služby ale ve velkém poptávají i další celebrity nebo firmy. Paranoid studio, ve kterém Noid skládá, stříhá a natáčí, by přitom nemělo svoji současnou podobu a velikost nebýt pandemie. Právě díky lockdownu se zpěvák naplno pustil do práce v jiném oboru – a daří se mu přímo raketově.

Lockdown jsme zvládli skvěle, a to i po stránce našeho vztahu. Byla jsem ráda, že tady Vašek byl, i když třeba za zavřenými dveřmi. Mohly jsme tam být s Elsou u něj, v koutku si hrát a pozorovat ho. Byl u všech jejích úspěchů a zásadních momentů. Za krátkou dobu dítě projde neskutečnou proměnou a Vašek mohl být u toho,“ říká Eliška spokojeně.

Být s dětmi, dokud nás potřebují

Nemrzí ji ani to, že ubývá chvil, kdy by s partnerem zůstali jen sami ve dvou. „Nepřála bych si ten čas trávit jinak. Občas mi Vašek říká, ať si odpočinu, že vezme Elsu ven samotnou, ale já hrozně ráda chodím s nimi. Potřebuji mít rodinu pohromadě,“ vysvětluje. Společné chvíle s dětmi pro ně pro oba mají cenu zlata. „Holky rychle vyrostou, vidím to na Terezce, které už je sedm let. Raději už vyhledává své vrstevníky. Proto si chci užít ten čas, kdy nás Elsička ještě potřebuje.“

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články