Eva Samková a Marek Adamczyk prozradili, čím utužují svůj vztah. A jak to mají se svatbou?

Eva Samková a Marek Adamczyk prozradili, čím utužují svůj vztah. A jak to mají se svatbou?
Zdroj: Showpix
Eva Samková v kalendáři Proměny bez proměn 2022
Eva a Marek tvoří pár už tři a půl roku a zdá se, že jim to pořád klape na výbornou.
Oba milují jízdu na koni, kterou tráví hodně času.
Eva kdysi propadla otužování. Dnes s ní pokořuje výzvy i Marek.
+ 5 fotek+ 6 fotek

Týden v zahraničí, týden v Čechách, takový je životní rytmus snowboardcrossařky Evy Samkové (28). Její partner Marek Adamczyk (33) na tom není s časem o moc lépe, i když nemizí za hranice, ale jen za brány divadel a filmových ateliérů. Přesto jim vztah už tři a půl roku vzkvétá. Našemu webu Lifee.cz prozradili, jaký mají recept na lásku.

Jana Jánská
Jana Jánská 07. 12. 2021 12:31

„Myslím, že základem je otevřená komunikace,” uvedl Adamczyk. Důležité je také hledat způsoby, jak o věcech mluvit, protože nechcete toho druhého zraňovat, ale zároveň toužíte po upřímnosti a otevřenosti. Na tom se dá stavět. Roli hraje i vzájemný respekt a já si hrozně vážím toho, co je Eva zač, co všechno dokázala, ale hlavně toho, jaká při tom všem zůstává. Zřejmě se takhle navzájem inspirujeme,“ vyznal se herec.

Ve volných chvílích jezdí na koni nebo se otužují

Krásnou inspiraci přivezla Eva Markovi aktuálně z Číny. Tam vyhrála úvodní závod nového ročníku Světového poháru snowboardcrossařů a získala triumf už poosmnácté v kariéře. V této sezoně ji kromě dalších závodů čeká i únorová olympiáda. Delší čas strávený s partnerem tak není na obzoru ani před Vánocemi.

O to víc je vztah sympatické dvojice intenzivní. Ve volných chvílích třeba jezdí na koních nebo se otužují„Eva se otužuje už dlouho, já začal kvůli ní,“ přiznává Adamczyk. Pod dohledem českého reprezentanta ve freedivingu Davida Vencla, kterému nedávno pokřtil knihu o otužování Začni hned, už absolvoval i kurz statické apnoe, což je výdrž na jeden nádech pod vodou. „Byl jsem na sebe pyšnej, vydržel jsem pět minut. A jestli jsem v Eviných očích stoupnul? To je otázka spíš pro ni,“ směje se.

Marek raději sleduje závody s kamarády v TV

Na odloučení je pár zvyklý. „Mára třeba hodně natáčel přes léto. Už nám to ani nepřijde. Když se vidíme, snažíme se si to vynahradit,“ prozradila Eva. Že by se Adamczyk vypravil za přítelkyní na některý z nejbližších závodů Světového poháru, je málo pravděpodobné.

„Já bych hrozně rád, ale cestovat v dnešní době do Číny není úplně praktické. Pak jsou závody v Evropě, tam by šance byla. Ale na druhé straně je zábavnější to sledovat u televize. Tam vidíte úplně všechno. Nejradši se nanominuju ke kamarádům nebo je pozvu domů, dáme pivko a fandíme. Jsem ale vždycky hodně nervózní,“ přiznává Marek. A Eva? Jelo by se jí líp, kdyby měla Marka přímo v dějišti závodu? „Já doufám, že by se mi jelo stejně. Ale o Markově nervozitě vím, byl by stejně rozčilený jako u té televize,“ dodává se smíchem.

Svatbu zamilovaný pár zatím neplánuje

A co změnit stav ze svobodné na vdanou a následovat kamarády, kteří už se vzali? „Já bych to nechala osudu. Jsme takhle spokojení a v pohodě. Je fakt, že jsme pár svateb absolvovali a já si jen pomyslela, kolik pěkných míst na takovou událost existuje. Ale nejsem typ holky, která by snila o svatbě, o tom, jaké bude mít šaty a tak. To se u nás nikdy neprožívalo. Mě by na tom bavilo hlavně to, že si to člověk užije s kamarády,“ prozradila s úsměvem Eva.

Kalendář pro dobrou věc

Marek bude mít Evu brzy doma nastálo. Tedy obrazně řečeno. Nechala se totiž zvěčnit do kalendáře Nadace Archa Chantal Proměny bez proměn 2022, který má křest 7. prosince v pražské Galerii Lapidárium. Součástí akce bude vernisáž velkoformátových a originálních obrazů z kalendáře a jejich prodej ve prospěch charitativních projektů nadace. Stěžejní z nich – proměny dětských oddělení českých nemocnic v útulnější prostory pozitivně působící na psychiku nemocných dětí -  zaujal právě Evu Samkovou.

„Jako dítě jsem sice v nemocnicích netrávila moc času, ale pamatuju si, že každá návštěva byla trošku děsivá. Člověk je ve sterilním prostředí a jako dítě se i bojí. Zpříjemnit dětem čas strávený v nemocnici je důležité,“ míní Eva. A jaké barvy jí dělají dobře? „Zjistila jsem, že mám ráda modrou, ale nejvíc mě uklidňují přírodní barvy. Evokuje mi to pocit, že můžu být venku. Baví mě, jak se zbarvují hory, když v zimě nasněží a je bílo. A taky oceán, který mění barvy od modré přes zelenou až do azurové,“ zasnila se Eva. Naposledy byla v nemocnici před třemi lety. „Šla jsem na operaci ramene, ale musím to zaťukat, poslední dobou jsem se zvládala udržet zdravá a doufám, že to tak vydrží,“ uzavírá.

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články