František Nedvěd strávil život po boku jediné ženy. Měli překvapivý recept na šťastné manželství

František Nedvěd strávil život po boku jediné ženy. Měli překvapivý recept na šťastné manželství
Zdroj: Profimedia

Zemřel folkový písničkář František Nedvěd, bylo mu 73 let. Autorovi hitů Valčíček či Řemeslo se vrátila rakovina plic, kterou už jednou přemohl. Tentokrát však byla silnější. Nechal po sobě nejen dva syny, ale i zdrcenou vdovu Marii.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 19. 07. 2021 09:10

Pro Františka měl být letošní rok výjimečný. S milovanou Marií si v červnu na Staroměstské radnici v Praze zopakovali po padesáti letech manželský slib a těšili se na další společná léta. Jenže zákeřná nemoc byla proti.

Marie stála po boku Františka Nedvěda do poslední chvíle

František si svou vyvolenou poprvé vzal v roce 1971. O tři roky později se jim narodil syn František mladší a roku 1977 přivedla Marie na svět Vojtěcha. Zatímco muzikantův bratr Jan, se kterým dlouhá léta společně hráli, proslul jako sukničkář se zálibou v hodně mladých děvčatech, umírněný František strávil skoro celý život s Marií.

Ta stála po jeho boku i ve chvíli, kdy písničkáře minulý týden poslala druhá ataka rakoviny plic do nemocnice, kde v neděli 18. července také zemřel.

Recept Františka Nedvěda na spokojené manželství

A jaký byl podle Františka recept na šťastné manželství? Klíčem k úspěchu byla rodinná chalupa v Hluboké nad Vltavou ve zpěvákových milovaných jižních Čechách.

"Většinu času jsem tady samotář, řekl bych tak z devadesáti procent," svěřil se Blesku roku 2014. "Ale řekl bych, že se tím utužuje naše manželství, protože jsme si vzácnější. Navíc je tu klid a pohoda, což je důležité vzhledem k mému povolání. Jsem vlastně pořád mezi lidma a člověk si zkrátka potřebuje odpočinout od všech," poukázal.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články