Ivana (49): Muž mi dva roky po svatbě řekl pravdu o našem manželství. Šla jsem z toho do kolen

Ivana (49): Muž mi dva roky po svatbě řekl pravdu o našem manželství. Šla jsem z toho do kolen
Zdroj: Freepik

Když si někoho berete, myslíte si, že je to navždy. Rozhodně by vás nenapadlo, že za sňatkem stojí i něco jiného než čistá láska. Přesně to se ovšem přihodilo Ivaně. Ta nedávno zjistila, proč si ji její druhý manžel vlastně vzal.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 03. 07. 2021 08:00

První manželství mi nevyšlo, brali jsme se moc mladí, a proto jsme se po několika letech útrpného soužití rozvedli. Na druhém svatbě jsem si myslela, že to bude láska na celý život. Nemohla jsem se ale splést víc.

Manžel se mi začal měnit před očima

S Danem (50) jsme se brali před deseti lety. Byla jsem nadšená, že jsem ještě někoho tak skvělého ve svém věku našla. Přišlo mi, že jsme spřízněné duše. Dan věděl, co chci říct ještě dřív, než jsem to vyslovila. Splnil mi vše, co mi na očích viděl. Byl to prostě sen, kterému jsem nemohla uvěřit. Moje druhá svatba byla nejšťastnějším dnem v mém životě a byla jsem jí naprosto nadšená.

Dva roky po ní jsem si ale na Danovi začala všímat jistých změn. Nebyl takový, jakého jsem ho poznala. Něco se s ním dělo. Byl stále smutný, naštvaný nebo podrážděný. Myslela jsem si, že kvůli práci. Důvod byl ale úplně jiný.

Dozvěděla jsem se jeho tajemství

Nechtěla jsem být moc dotěrná, ale jednou jsem se ho prostě narovinu zeptala, co se s ním děje. Jeho odpověď mě zaskočila a nadobro mi změnila dosavadní život. „Ivanko, všechno je komplikovanější, než si dokážeš představit. Nezachoval jsem se k tobě úplně fér a mám tě rád, proto si zasloužíš, abych ti konečně řekl pravdu o našem manželství,“ odpověděl mi.

Ve zkratce se mi přiznal, že je gay. Věděl to o sobě, už když jsme se brali. Vzal si mě prý jenom kvůli rodičům. Prý na něj dlouho naléhali, ať už se konečně ožení, a on si ze všech žen vybral zrovna mě. Nedávno ale potkal muže, do kterého se zamiloval a neví, co teď má dělat.

Dokázala jsem s tím žít

Po jeho přiznání mi bylo strašně. Naše nedorozumění jsem vyčítala jak sobě, tak Danovi. Udělal ze mě úplného vola a já byla tak blbá, že jsem na nic nepřišla.

Nakonec se mi všechno postupně rozleželo v hlavě. Osm let, co uběhlo od jeho přiznání, bylo vážně skvělých. Oba si žijeme podle svých představ. Dan začal chodit se svojí životní láskou a já se vídám i s jinými muži. Nemohli jsme to vymyslet lépe. Získala jsem v Danovi nejlepšího kamaráda a rádce, zatímco on má díky našemu manželství pokoj od rodičů.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články