Václav (69): Žena mi na sklonku života svěřila tajemství, kterému se zdráhám uvěřit

Václav (69): Žena mi na sklonku života svěřila tajemství, kterému se zdráhám uvěřit
Zdroj: Freepik

Žít spolu šťastně až do smrti se nepodaří každému páru. Václav svoji ženu miluje, prožili spolu nádherný život a vychovali tři děti. Teď se ale dozvěděl, že ne všechno v jejich vztahu bylo tak růžové, jak si myslel.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 07. 06. 2021 13:00

S Věrou jsme se brali, když nám bylo dvacet. Byla to jiná doba a mít takhle brzy svatbu bylo normální. Znali jsme se ze školy. Věra byla moje spolužačka a uháněl jsem ji docela dlouho, než vůbec souhlasila, že si se mnou vyjde. Nakonec se z nás stal nerozlučný pár a všichni vrstevníci nám náš vztah záviděli.

Společný život byl jako krásný sen

Já také nemohl uvěřit, jaké mám štěstí. Už v tak brzkém věku jsem narazil na ženu, se kterou jsem věděl, že strávím zbytek života. Rok po svatbě se nám narodil první syn, za další tři roky přišla na svět dcera a po dvanácti letech od svatby byla manželka znovu těhotná. Tentokrát se nám narodil další kluk.

Vždy jsem měl rád děti, takže jsem si užíval čas s nimi. Jezdili jsme na rodinné dovolené a také všechny volné chvilky trávili společně. Samozřejmě, že přišly chvíle, kdy všechno nebylo tak růžové, jak tady popisuji, ale nebylo to nic, co by zapříčinilo náš rozvod s Věrou.

Manželku postihla smrtelná nemoc

Stáří přišlo dřív, než jsme čekali. Od určité chvíle nám začal život proklouzávat mezi prsty. Děti se odstěhovaly, založily vlastní rodiny a my s Věrou zůstali sami. Nejprve to byl šok, ale nakonec jsme si oba našli své koníčky.

Nedávno se nám ale život obrátil vzhůru nohama. Lékaři Věře diagnostikovali nádor na mozku. Nejdřív říkali, že všechno dopadne dobře a že šance na přežití je vysoká. Před měsícem ale změnili názor, řekli, že nádor už metastázoval. A proto je šance, že Věra přežije další rok, minimální.

Dověděl jsem se brutální pravdu o naší minulosti

Krutá diagnóza nám oběma změnila život. Ke všemu se Věřin stav začal prudce zhoršovat. Byla čím dál unavenější. Byly dny, kdy nevylezla vůbec z postele. Snažil jsem se celou dobu o ni starat. Věděl jsem, že by totéž udělala pro mě.

Je tomu pár dní, co si mě Věra zavolala k sobě. Má ráda, když jí čtu. Vzal jsem si proto s sebou knížku, že jí budu předčítat, ale ona mě zastavila. „Vašku, cítím, že jsem každým dnem slabší a slabší. Nemyslím si, že tu budu dlouho. Chtěla bych proto být k tobě upřímná. Milovala jsem tě celý život, dal jsi mi tři krásné děti a spoustu nezapomenutelných chvilek. Já se ale nezachovala úplně nejlépe. Podvedla jsem tě. Udělala jsem to před třiceti lety. Byla to jen jednorázová záležitost. Nikdy už se to neopakovalo,“ řekla mi v slzách.

Nevím, jak na její doznání reagovat. Celý život jsem jí byl věrný. Udělal bych pro ni cokoliv. Ani ve snu by mě nenapadlo, že mohla spát s jiným mužem. Je to, jako by zradila moji důvěru.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články