Olda (45): Odpustím manželce ten strašný podraz. Chci jen, aby se vrátila k rodině

Olda (45): Odpustím manželce ten strašný podraz. Chci jen, aby se vrátila k rodině
Zdroj: Freepik

Přijít na nevěru milovaného partnera je vždycky tvrdá rána. Když Olda zjistil, že ho manželka podvedla, vyhodil ji z domu. Teď si ale myslí, že udělal ukvapené rozhodnutí, a chce ji zpátky.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 21. 05. 2021 08:00

Vždy jsem věřil, že se nám s Magdou (42) nevěra vyhne. Pro mě neexistoval nikdo jiný než ona a naše děti. Ani ve snu by mě nenapadlo, že bych se mohl zamilovat do někoho jiného. Magda to ale měla nastavené jinak. Když mi řekla, že mě podvedla, zhroutil se mi celý svět.

Vyhodil jsem ji z domu

Nedokázal jsem pochopit, jak mi to mohla udělat, a proto jsem dost vyletěl. „To mi jako vážně říkáš, že jsi mě podvedla s kolegou? Nevěřím ti, že to byla jednorázová záležitost. Nechci tě už ani vidět. Čekej ode mě rozvodové papíry,“ vybuchl jsem.

Nechtěl jsem nic slyšet. Její výmluvy mě opravdu nezajímaly. Byl jsem úplně na dně. Bylo mi jedno, že byla opilá a že mi slibovala, že už se to nikdy nestane. Zničila vše, na čem mi kdy záleželo.

Ještě toho večera jsem ji vyhodil z domu. Bylo mi jedno, kam půjde, ani jsem se nezamyslel nad tím, co řeknu dětem, až se vzbudí. Moje chování ovlivnil vztek. Ještě teď, když si na ten moment vzpomenu, mi vře krev v žilách.

Doporučil jsem jí, ať si najde bydlení

Ráno jsem dětem oznámil, že maminka musela narychlo odjet za babičkou, a proto ji teď nějaký čas neuvidí. Nechtěl jsem jim lhát, ale říct pravdu pro mě bylo bolestivé. Magdě jsem se týden neozval, potom mi zavolala sama.

Chtěla si promluvit, jak to bude dál. Především se ptala na děti. Jelikož jsem jí stále nemohl přijít na jméno, tak jsem neměl v plánu jí cokoliv odpouštět. „Dokud si nenajdeš nějaké bydlení, děti zůstanou u mě. Nemyslím si, že jsi vhodná osoba na výchovu, když jsi schopná takhle podrazit celou rodinu,“ řekl jsem jí a zavěsil.

Chtěl bych ji zpátky

Už je to měsíc a půl, co se tohle odehrálo. Bylo toho na mě opravdu moc. Stal se ze mě otec na plný úvazek a musel jsem se starat o naše školou povinné syny a k tomu chodit do práce. Nebylo to lehké, ale nějak jsem to zvládl. Magda si za chvíli našla bydlení a já se s ní domluvil na střídavé péči.

Od té doby jí vozím kluky pravidelně. Vídáme se proto skoro každý týden a já zjišťuji, že jsem ji nepřestal milovat. Chtěl bych věci vrátit do původního stavu. Chybí mi společně trávený čas. Chybí mi všechny ty chvíle, co jsme spolu žili jako rodina.

Žádost o rozvod jsem ještě nepodal. Teď vím, že to bylo unáhlené, když jsem Magdu nekompromisně vykopl z domu. Chtěl bych svoji rodinu zpátky, jsem ochoten manželce její přešlap odpustit, ale bude to chtít ona dát znovu dohromady?

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články