Lída (36): Dověděla jsem se drsnou pravdu o tchánovi. Nechci, aby vídal moje děti

Lída (36): Dověděla jsem se drsnou pravdu o tchánovi. Nechci, aby vídal moje děti
Zdroj: Freepik

Rodinné vztahy jsou často komplikované. Obzvlášť pokud se musíte stýkat s lidmi, se kterými byste se jinak vůbec vídat nechtěli. Podobnou zkušenost zažívá Lída. Ta zjistila o tchánovi něco, co by raději nevěděla, a teď se s tím musí naučit žít.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 18. 05. 2021 10:00

Se Samem (40) se známe přes deset let. Po dvou letech chození jsme se sestěhovali a za pár měsíců se nám narodila první dcera Adélka. Snad od začátku našeho vztahu jsem znala Samovy rodiče. Měla jsem je opravdu ráda. Přišli mi jako milí lidé a na mě byli vždycky moc hodní.

V začátcích nám hodně pomohli

Když se nám neplánovaně narodila Adélka, hodně nám pomohli. Dali nám do začátku peníze, za které jsme si mohli pořídit slušnější bydlení. Do nového bytu jsme se všichni tři krásně vešli a nám se Samem ubyla starost s financemi. Za takovouto laskavost jsem jim byla opravdu vděčná.

K Adélce se vždy chovali moc krásně a když jsem jim po několika měsících oznámila, že jsem znovu těhotná, bylo na nich patrné, že z toho mají ohromnou radost. Oba se prý na vnoučata moc těšili. Trávili s nimi každou volnou chvíli. Rádi je hlídali a my se Samem měli čas na sebe i na naše kamarády.

Kamarádčiny rodiče připravil o dům

To jsem ale ještě netušila, co se o tchánovi dozvím. Měla jsem sraz s kamarádkou Lenkou a náhodou jsme potkaly tchána. Když nás uviděl, hned se k nám rozběhl, chtěl pozdravit vnoučata. Samozřejmě jsem kamarádku tchánovi představila. Chvíli jsme si povídali, když tu mi přišlo, že je Lenka nebývale zamlklá.

Poté, co tchán odešel, jsem se dozvěděla proč. „To je tvůj tchán?“ zeptala se mě a já odpověděla, že ano. „Nenávidím toho chlapa, mým rodičům zničil život. Je to dvacet let, co mu pěkně naletěli. Přišli kvůli němu o dům. Bylo to v době, kdy potřebovali peníze. Půjčili si je od něj a on je pěkně natáhl. Jeho splátky byly neskutečný, rodiče neměli šanci mu peníze vrátit, a tak mu propadl dům. Není to slušný chlap, je to mafián, jinak ho nazvat neumím,“ šokovala mě.

Změnila jsem na něj názor

Nemohla jsem kamarádčině příběhu uvěřit, tak jsem začala pátrat. A opravdu to, co říkala, byla pravda. Tchán je známá firma. Podvedl spoustu rodin, ale nikdy mu nic nedokázali. Vždy se z toho nějak vyvlékl.

Celých deset let jsem ho považovala za slušného člověka. Teď ho nemůžu ani vidět. Vždycky si totiž vzpomenu na všechny lidi, které okradl. Jsem jím opravdu zklamaná, nejraději bych byla, kdybych se s ním už nikdy nemusela setkat a moje děti také ne. Jenže nevím, jak to vyřešit.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články