Eva (35): Nevěřila bych, co se skrývá pod přítelovou maskou gentlemana. Oči mi otevřel až osudný večer

Eva (35): Nevěřila bych, co se skrývá pod přítelovou maskou gentlemana. Oči mi otevřel až osudný večer
Zdroj: Freepik

Eva chodila s Tadeášem přes půl roku a byla opravdu šťastná, že konečně našla někoho, kdo jí rozumí a chápe její potřeby. Doufala, že spolu brzy založí rodinu. Jenže po jednom dramatickém večeru Eva ze své zamilovanosti vystřízlivěla.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 01. 04. 2021 07:30

S Tadeášem (36) jsme se potkali v práci a na první pohled mě zaujal jeho vzhled a chování. Bylo to, jako by vyskočil z filmů pro pamětníky. Chodil v obleku a choval se jako gentleman. Nemohla jsem pochopit, že v téhle době ještě takoví muži existují. Otevíral mi dveře a od začátku byl ke mně dost pozorný.

Byl to gentleman každým coulem, dokud se nenapil

Nedlouho po našem prvním setkání jsme se k sobě nastěhovali. Náš vztah jsme brali trochu hopem, ale oběma nám to vyhovovalo. Chtěla jsem už konečně založit rodinu a přišlo mi, že Tadeáš je k tomu ten pravý. V té době jsem byla velmi zamilovaná, kdyby mě někdo upozornil na možné Tadeášovy chyby, určitě bych toho člověka nebrala vážně.

Až nedávná událost mi otevřela oči. Tadeáš se šíleně opil. Stalo se to jednou večer, kdy jsme si k filmu otevřeli láhev vína. Měla to být romantika, ale místo toho to byl začátek konce našeho vztahu.

Jeho pravá povaha vycházela stále víc najevo

Místo jedné láhve jsme vypili dvě. Oba jsme byli na mol a v tu chvíli se Tadeáš úplně změnil. Z uhlazeného gentlemana se stal hulvát. Začal kritizovat můj vzhled. „Jsi moc tlustá a měla bys o sebe víc dbát,“ řekl mi. Potom pokračoval: „A to oblečení taky nic moc, nechce se mi proto s tebou ani nikam chodit. Podívej, jak já se snažím oblékat pěkně.“ Chvíli jsem na něj zůstala koukat, ale protože jsem se nechtěla hádat, neřekla jsem k tomu nic a šla spát.

Tadeáš si druhý den nic nepamatoval. Bylo to, jako by se nic nestalo. Ale opak byl pravdou. Čím víc času jsme kvůli koronaviru museli trávit zavření doma, tím víc vycházela najevo jeho skutečná povaha. A opravdu to nebyl uhlazený gentleman, kterého jsem před několika měsíci potkala.

Vždy, když se napil alkoholu, změnil se. Byl ke mně necitlivý a urážel mě. Nechápala jsem, že mi nikdy předtím nedošlo, do koho jsem se zamilovala. Asi jsem musela být slepá nebo naivní. Náš vztah už tedy neměl dlouhého trvání. Po pár týdnech jsem se s ním rozešla. Přísný lockdown mi otevřel oči.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články