Zdeněk (36): Po 18 letech jsem se dal dohromady s letní láskou. Nevěřil bych, že se ještě potkáme

Zdeněk (36): Po 18 letech jsem se dal dohromady s letní láskou. Nevěřil bych, že se ještě potkáme
Zdroj: Freepik

Příběh Zdeňka a Laury je jak vystřižený z romantického filmu. Poprvé se setkali, když jim bylo 18 let, a prožili spolu romantickou letní lásku. Zdeněk na Lauru nikdy nezapomněl a ona to cítila stejně. Když se po letech úplnou náhodou potkali znovu, jejich příběh mohl pokračovat.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 11. 03. 2021 11:30

Lauru jsem poznal během letních prázdnin, které naše rodiny trávily ve stejném kempu. Prožili jsme spolu nezapomenutelnou letní lásku.

Byli jsme mladí a hodně zamilovaní

Na Lauře mě nejprve zaujaly její vlasy, byly nádherně husté a dlouhé. Ale imponovaly mi na ní i jiné věci. Byla chytrá a vtipná a mně bylo v její společnosti moc příjemně. Strávili jsme spolu celý měsíc. Byly to nezapomenutelné chvíle a doteď, když na ně vzpomínám, objeví se mi na tváři úsměv. Byli jsme mladí a hodně zamilovaní. Mysleli jsme si, že dokážeme všechno na světě.

Bohužel, všechno hezké musí jednou skončit, a tak to bylo i s naší láskou. Blížilo se září a my jsme se museli vrátit domů. Nejenže nás dělila dálka, ale i sociální prostředí, ve kterém jsme vyrůstali. Lauřini rodiče byli chudí a nemohli ji podporovat na studiích, proto musela po střední nastoupit do práce. Já jsem naopak měl zařízené stipendiu na vysoké škole v Německu, kam jsem měl za pár měsíců odjet. Bylo nám jasné, že by náš vztah nevydržel, proto jsme se rozešli.

Kamarádi mi koupili zájezd pro nezadané

Uplynulo přes 18 let a já jsem o Lauře neměl žádné zprávy. Nikdy jsem jí nezavolal, ač jsem věděl, kde bydlí. Nechtěl jsem rušit naši dohodu. Přesto jsem na ni nedokázal zapomenout. Nikdy jsem se neoženil, i když jsem měl spousty vztahů. Rodiče i kamarádi si mysleli, že všechny ženy srovnávám s Laurou, ale tak to nebylo. Prostě jsem si s nimi nerozuměl.

Kamarádům zřejmě přišlo líto, že si nedokážu najít nikoho na delší vztah, a tak mi k narozeninám darovali výlet pro nezadané. Zprvu se mi tam nechtělo, ale nakonec mě přátelé přemluvili.

Dohromady nás svedla úplná náhoda

Zpětně jsem za jejich aktivitu nesmírně vděčný. Na tom zájezdu jsem totiž narazil na Lauru. Když jsem ji spatřil, nemohl jsem tomu uvěřit. Jaká je šance, že se po tak dlouhé době potkáme? Navíc oba nezadaní? Myslel jsem si, že nulová, ale přesto tam stála.

Nebylo těžké s ní začít rozhovor. Plynule jsme navázali tam, kde jsme před osmnácti lety skončili. Bylo to, jako bychom spolu nikdy nepřestali chodit. Laura mi prozradila, že ani ona s nikým dlouhodobě nežila a že ani nemá děti. Bylo to, jako bychom na sebe celou tu dobu čekali. Teď už nás nic nerozdělí.

Tento příběh do redakce posílám proto, aby lidem ukázal, že nikdy není pozdě a na každého někde čeká štěstí.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články