Beáta (50): Nejlepší kamarádka mi v opilosti vyznala lásku. Prý mě miluje už do dětství

Beáta (50): Nejlepší kamarádka mi v opilosti vyznala lásku. Prý mě miluje už do dětství
Zdroj: Freepik.com

Beáta řeší složitou otázku. Její nejlepší kamarádka se jí nedávno svěřila, že ji od dětství miluje. Jak s takovým vyznáním naložit, když se obě ženy znají více než 40 let a Beáta má navíc rodinu a milujícího manžela?

Natálie Volfová
Natálie Volfová 28. 02. 2021 06:30

Náš společný příběh se Zuzkou začal už na základce. Hned první školní den jsme si k sobě sedly do lavice a od té doby tvořily nerozlučnou dvojici. Zuzčino přátelství pro mě znamenalo jistotu v mém jinak chaotickém životě.

Vedly jsme typické pubertální řeči o klucích

Po základce jsem se obě vydaly na stejnou střední školu. To nám hodně ulehčilo studium, protože jsme si často pomáhaly. Jak šel čas a my dospívaly, stali se kluci hlavním tématem našich rozhovorů. Kdo se nám líbí, jestli nás pozve na rande a co si máme na takovou příležitost obléct? Vedly jsme zkrátka typické řeči pubertálních holek.

Ani na chvíli jsem nezapochybovala o tom, že se Zuzce líbí muži. Vždyť mě o tom sama přesvědčovala. Zuzka se také jako první vdávala. Šla jsem jí za svědka a zdálo se, že svého manžela miluje. Za pár let jsem se vdala i já a obě jsme krátce po sobě založily rodinu.

Jak šel čas, naše děti vyrůstaly, a my se Zuzkou stále zůstávaly nejlepšími kamarádkami. Scházely jsme se každý týden u jedné z nás. Povídaly jsme si, drbaly a pily víno. A to do chvíle, než Zuzce náhle zemřel manžel. Od té doby se změnila. V mojí přítomnosti mluvila velice málo a zdálo se mi, že si přestáváme rozumět. Dávala jsem to za vinu smutku, který ji tíží. Abych napjatou situaci uvolnila a Zuzce trochu zvedla náladu, rozhodla jsem se uspořádat dámský víkend.

Nechci zničit naše přátelství

Jak já se na něj těšila! Zdálo se mi, že i Zuzka je nápadem nadšená. Měl to být víkend jen pro nás dvě. Všechno šlo podle plánu. V pátek Zuzka přijela a vyrazily jsme na výlet. V podobně uvolněném duchu probíhala i sobota. Jenže k večeru jsme si otevřely láhev červeného vína a Zuzka zvážněla.

Když jsem se jí zeptala, co se děje, její upřímnost mě dostala do kolen. „Jsem nešťastná, protože mám radost z toho, že mi umřel manžel. Konečně můžu otevřeně přiznat, kdo doopravdy jsem,“ sdělila mi a hned mi vyznala lásku. Prý mě miluje už od dětství. Svoji náklonnost ke mně si plně uvědomila v době, kdy jsme řešily kluky.

Její přiznání mě zaskočilo. Mám přece rodinu a milujícího manžela a nechci zničit ani naše dlouholeté přátelství. Nevím, jak jí kulantně říct, že já jsem jen na chlapy a její láska tak zůstane nenaplněná.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články