Božena (56): Po zhlédnutí filmu o apokalypse manželovi přeskočilo. Vymyslel šílenou věc

Božena (56): Po zhlédnutí filmu o apokalypse manželovi přeskočilo. Vymyslel šílenou věc
Zdroj: Freepik.com

Božena s manželem kvůli nouzovému stavu tráví nejvíce času u televize. Pouští si různé filmy, z nichž manžela naprosto uchvátil film o apokalypse. Dokonce se rozhodl podle něj nasměrovat svůj a Boženy život. Začal velmi často někam odjíždět a skupovat veliké množství potravin. Co měl přesně za lubem?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 28. 11. 2020 10:00

Manželovi Karlovi (58) se film o apokalypse vryl tak pod kůži, že přišel s myšlenkou, která se mi ani trochu nelíbí. Obávám se, že mu přeskočilo.

Film jako námět

V době, kdy jsme zavření doma, protože nouzový stav stále trvá, se snažíme s Karlem co nejvíce zabavit. Bohužel vzhledem k počasí trávíme nejvíce času u televize. Začali jsme na jednom internetovém portále sledovat filmy. Karel má nejraději filmy o apokalypse. Jeden takový jsme v jednom týdnu viděli hned dvakrát.

Příběh filmu ho tak strhnul, že skoro o ničem jiném nemluvil. Abych vám to alespoň trochu přiblížila. Ve filmu šlo o to, že se měl blížit konec světa a zachrání se jen ten, kdo si vykope nějaký úkryt hluboko v podzemí. Kdo tak ve filmu učinil a udělal si dostatek zásob potravin, přežil. Karel začal rozjíždět svoji konspirační teorii o tom, že covid je vlastně také apokalypsa.

Když se ze dne na den začal vytrácet a na půl dne někam mizel, nevadilo mi to. Nebylo od věci si od sebe trochu odpočinout. Vždycky, když se vrátil domů, přivezl mnoho trvanlivých potravin se slovy, že byly v akci a nikdy nevíme, kdy se nám to bude hodit. Nějak zvlášť jsem to neřešila. To, že je to součást jeho plánu, jsem netušila.

Často se vytrácel pryč

Nějak podezřele začal mluvit o tom, co bych řekla tomu, kdybychom svůj byt prodali. „Proč jako? Kde budeme bydlet?“ ptala jsem se šokovaně. „Najdeme si něco lepšího,“ usmíval se poměrně tajemně. Jeho odjezdy byly čím dál tím častější a podezřelejší. Dokonce mě napadlo, jestli nemá milenku.

Apokalyptický film si začal pouštět téměř každý večer. Občas děj pozastavil a dělal si nějaké zápisky. Byla jsem velmi otrávená, protože nejenom že jsem film znala nazpaměť, ale ještě to pořád stopoval. Chodila jsem se raději dívat na televizi do ložnice. Jeho podivné chování trvalo téměř dva měsíce.

Jednoho dne se vrátil ze svého „výletu“ a řekl mi: „Hotovo, dílo dokonáno.“ Nechápala jsem o čem to mluví. „Co je dokonáno, prosím tebe?“ ptala jsem se udiveně. „Musíme se někam ukrýt, tak jsem pro nás dva vyrobil úkryt na naší chatě. Obleč se, ukážu ti to.“ Zešílel. Jiné vysvětlení jsem neměla.

Vyráběl úkryt

Oblékla jsem se a sedla do auta. Vlastníme malou chatu, která má docela veliký pozemek. Když jsme tam přijeli, zavedl mě do odlehlejší části zahrady, kde byla kovová deska. Odkryl ji a vybídl mě, abych po žebříku slezla dolů. Čekal mě šok. Byl to poměrně malý prostor, kde jsme podle jeho slov měli začít žít. Z chaty se mu podařilo zavést do úkrytu elektřinu. Měl vymyšlený i systém pro čerpání vody.

Viděl, jak si to celé nesměle prohlížím, a řekl: „Ještě koupím přímotop a bude to všechno.“ Mně v tu chvíli došlo, proč máme doma tolik zásob trvanlivých potravin. On si vážně myslí, že tady budu žít, než covid odezní. Mám trochu strach o jeho zdravý rozum. Nejsme už zrovna mladíci, abychom žili někde v podzemí. Navíc je to z veliké části vytvořené podle toho apokalyptického filmu. Manžel jezdí do úkrytu zatím jen na víkendy. Snad ho to brzy přejde.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články