Vlaďka (38): Kvůli koronaviru žije manžel v garáži. Šílím z toho a myslím na rozvod

Vlaďka (38): Kvůli koronaviru žije manžel v garáži. Šílím z toho a myslím na rozvod

Každého z nás se dotkla koronavirová krize. I Vlaďky manžel se ocitl v karanténě a aby nic nepodcenil, rozhodl se, že bude bydlet v garáži. Ze začátku se tomu Vlaďka smála, ale když karanténu ukončil, v garáži zůstal. Dělá to prý pro dobro rodiny, ale Vlaďka to vnímá opačně.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 22. 09. 2020 13:30

Když začal celý ten kolotoč kvůli koronaviru, byla jsem z toho hrozně vyděšená. Neustále jsem četla články a koukala na zprávy. To můj manžel Šimon byl jediný z rodiny, kdo si z toho nedělal žádnou hlavu. Pak přišel nouzový stav a obrátil. Udělal velké zásoby jídla, jako kdyby měla být válka a snažili jsme se nějak zvládnout menší příjem.

Pak se všechno postupně měnilo do normálu, jenže v červnu mu šéf oznámil, že jeho kolega měl pozitivní test a Šimon musí také do karantény. Jak přišel domů, byl z toho strašně špatný a začal jednat. Aby nás neohrozil, rozhodl se, že bude spát v naší garáži, kterou na auta nevyužíváme. Máme to spíš jako odkladiště věcí a občas v zimě tam sedáváme s přáteli a popíjíme. Šimon zapnul topení, oprášil gauč a vzal si nejnutnější věci. Zbytek jsem mu nosila postupně před dveře a smála jsem se, že je blázen.

Zbláznil se z toho

I přes negativní testy nechtěl jít zpět do domu a jak mu skončila karanténa, názor nezměnil. To mě ale namíchlo. Nehodlala jsem se starat o domácnost a děti sama, ale Šimon pořád dokola opakoval, že včera byl sice negativní, ale co když se dnes nakazil a neví o tom. „Nemůžu vás ohrozit, jsem ve styku s hodně lidmi,“ brblal pořád dokola.

Po dvou týdnech mi ruply nervy a dala jsem mu nůž na krk. Šimon uznal, že mám pravdu, ale budeme to prý muset vymyslet jinak. Když přišel z práce, zašel za dětmi, dali jsme si spolu večeři a jak jsme šli do postele, odešel pryč. Nedokážete si představit, jak jsem řvala, i přestože už byla noc. Bylo mi v tu chvíli jedno, že vzbudím děti, Šimon se choval jako blázen. „To nedává smysl. Teď jsi s námi byl, tak tu snad můžeš spát,“ namítala jsem, ale on to tak nevidí.

Tohle není k žití

Denně sleduje zprávy jen o koronaviru a posílá mi grafy, jak se zvyšuje počet nakažených. To mu samozřejmě nahrává do karet a zase s námi omezil kontakt.

Já už nemám sílu se s ním hádat. Přijde mi, že se dočista zbláznil. Také to neberu na lehkou váhu, ale toto je na hlavu postavené. O milování si mohu nechat zdát, Šimon by se mě nedotkl ani v rukavicích, co kdyby náhodou. Tohle není k žití, slíbili jsme si, že spolu budeme v dobrém i zlém, a ne jeden tady a druhý v garáži. Místo záchrany nás to spíš rozdělí.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články