Josef (43): S manželkou jsem nespal už dvacet let. Prý ji to přestalo bavit

Josef (43): S manželkou jsem nespal už dvacet let. Prý ji to přestalo bavit

Pan Josef má manželku Kláru, kterou potkal ještě na škole. Velmi brzy spolu měli dítě a vypadalo to, že jim ke štěstí nic nechybí. Jenže postupem času s Pepou manželka spala méně a méně, až přestala úplně. Je to už dvacet let a Pepa je z toho velmi nešťastný.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 08. 06. 2020 15:00

S Klárou jsme se poznali ještě na škole. Chodili jsme spolu a ona v devatenácti otěhotněla. Naši rodiče ale byli pro a rozhodli se nám pomáhat. Tenkrát mi to ani nepřišlo divné, i máma s tátou mě měli brzy a všechno zvládli.

My jsme potom s Klárkou měli svatbu a pár let jsme bydleli u našich, než jsme si našli menší byt. Ještě po porodu to bylo celkem dobré, co se týče milostného života. I když byla Klára unavená z našeho syna, udělali jsme si na sebe vždycky čas. To se ale postupem doby změnilo a my jsme spolu spali jen jednou za měsíc, pak jednou za čtvrt roku, až nakonec jsme spolu nespali vůbec.

Pořád hledala výmluvy

Chtěl jsem druhé dítě, ale Klára byla proti. Říkala, že sotva zvládá Radima a nechtěla si tím procházet ještě jednou. Ale já si teď myslím, že to bylo proto, že už se mnou nechtěla spát. Ze začátku jsem byl naštvaný, nepotřeboval jsem to každý den, měl jsem také stres z práce, ale aspoň jednou za čas jsem to chtěl. Pokaždé se na něco vymluvila a asi po desáté už mi řekla, že jí to prostě přestalo bavit.

Chtěl jsem jí dát ještě trochu času, aby si uvědomila, že jsme mladí na to, abychom spolu žili bez sexu. Jenže jí nedošlo vůbec nic, naopak jsme se začali ještě hádat kvůli práci, synovi a nejčastěji kvůli penězům. Nedalo se to s ní vydržet a já jsem si po nějaké době našel milenku. Jenže z milenky se vyklubal docela vážný vztah a já jsem to přiznal rodičům.

Smířil jsem se s tím

Ti na mě křičeli, že to s ní mám okamžitě ukončit a věnovat se svému manželství. Žádný rozvod nepřipadal v úvahu. „To se prostě u nás v rodině nedělá. Také máme s tátou problémy, ale nikdy bychom se nerozvedli,“ dodala máma a já šel domů za Klárou. Začala na mě už ve dveřích štěkat kvůli nepořádku, až jsem se naštval a vpálil jí do očí, že už jí mám plné zuby, stýkám se s jinou ženou a jestli se nevzpamatuje, odejdu od ní. Klára na mě koukala jak blázen. Rozbrečela se, křičela na mě. Na druhou stranu mě překvapila, protože se začala chovat normálně.

Pořád se mnou nespala, jelikož teď zase byla zklamaná, že jsem ji podvedl, ale přestala mi dělat scény. Já jsem svůj vztah s milenkou ukončil a soustředil se na naše manželství. Klára se jednou večer snažila překonat a vypadalo to už, že se zase sblížíme, ale dopadlo to katastrofálně a říkala, že to prostě už nedokáže. Takže jsem se nějak smířil s tím, že spolu spát nebudeme, budeme rodina, jak se sluší a patří a zkrátka si to čistě jednoduše řeším po svém. Dvacet let je ale dvacet let.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články