Jarmila (58): Snacha mě nemá ráda. Oznámila mi, že půjde na potrat, aby mi zkazila radost

Jarmila (58): Snacha mě nemá ráda. Oznámila mi, že půjde na potrat, aby mi zkazila radost

Paní Jarmila se dozvěděla radostnou novinu a moc se těšila, že bude mít první vnouče. Jenže snacha jí vzápětí oznámila něco otřesného.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 20. 11. 2020 15:00

Jmenuji se Jarmila a žiji v malém domku s manželem Vlastou. Máme dva dospělé syny, Radovana (35) a Tondu (32), a já se moc těšila, kdy ze mě konečně bude babička.

Líbila se mi

Když nám Radovan představil Alenu a oznámil, že se budou brát, malovala jsem si v duchu, jak jim budu pomáhat, až budou mít miminko. Dokonce i ona říkala, že chce brzy děti. Moc se mi líbila. Bylo vidět, že je nervózní, ale připadala mi skromná a k Radovanovi se hodila.

Přestala k nám chodit

Chodili k nám každý víkend a vždycky jsme si měli o čem povídat. Svatbu měli krásnou a já byla moc dojatá. Později se ale jejich návštěvy omezily a Radovan kolikrát přijel sám.

Až po jeho třetí návštěvě mě napadlo, jestli náhodou Alena neotěhotněla a třeba je doma, protože jí je špatně. Druhý den jsem se u ní zastavila. Už ve dveřích jsem si všimla, jak je bledá, a zeptala jsem se, jestli je v pořádku. Jen něco zamumlala, udělala mi kávu a sedla si naproti mně. „Tak jak se máš? Dlouho jsme tě neviděli,“ zeptala jsem se. Ona se zase jen ušklíbla a odvětila: „Hmm.“ Pak se najednou zvedla a hledala něco v kabelce. Položila přede mě fotku z ultrazvuku a zase si sedla.

Měla jsem takovou radost

Vykřikla jsem nadšením. „Já si to myslela! Alenko, to mám ale radost!“ Jenže ona mě zastavila. „Moc se neradujte, stejně si to nechám vzít.“ Byl to pro mě šok a nechápala jsem, jak něco takového vůbec může říct. Snažila jsem se ji přesvědčit, že dítě je dar. „Však jsi říkala, že chceš rodinu. Tak proč najednou ne?“ nechápala jsem. Ona mě uzemnila: „Abych vám zkazila radost!“  A odešla do jiné místnosti.

Lapala jsem po dechu, takhle se mnou ještě nikdo nemluvil a já ji vůbec nepoznávala. Křikla jsem na ni, že je pěkně sprostá, a začaly jsme se hádat. Dozvěděla jsem se, že mě nemá ráda, přestože jsem jí nic neudělala, a když jsem ji prosila, aby myslela alespoň na to dítě, chladně odpověděla, že to je její věc. „Já si o tom laskavě budu rozhodovat sama. Takže máte smůlu.“ Dál se o tom nechtěla bavit.

Hned jsem volala Radovanovi a ten byl z toho smutný, prý ji ale nemůže nutit. Nevím, co si o tom mám myslet. Psala jsem jí, že se jim do výchovy plést nebudu, ale Radovan říkal, že je už rozhodnutá.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články