Natálie (25): Přítel vyměnil naše večery za online pivo. Může za to nouzový stav. Jsem stále sama

Natálie (25): Přítel vyměnil naše večery za online pivo. Může za to nouzový stav. Jsem stále sama
Zdroj: Freepik.com

Natálie vstoupila do nového vztahu, od kterého si hodně slibovala. U Aloise bylo od začátku jasné, že má kolem sebe hodně kamarádů, kteří jsou pro něj důležití. První nouzový stav pár zvládl. Při druhé vlně už ale bylo všechno jinak. Natálie je stále sama. Proč?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 17. 11. 2020 10:00

Alois měl vždycky kolem sebe kupu kamarádů. Když mě mezi ně přivedl, nestačila jsem se divit, kolik má přátel. Já měla sotva dvě dobré kamarádky.

První vlnu jsme zvládli

My jsme spolu začali chodit asi před rokem. Vzhledem k tomu, že ani jeden z nás neměl veliké úspory, společné bydlení jsme moc neodkládali. Bylo výhodnější bydlet v jednom bytě a neplatit dva nájmy. Byl to sice risk, ale to se někdy v životě prostě musí zkusit. První měsíce navíc vypadaly docela slibně.

Stále jsme byli ve fázi poznávání. Do toho všeho přišel nouzový stav. My tento čas využili na to, abychom si to doma udělali lepší. Hodně jsme chodili ven na procházky a po večerech jsme hráli společenské hry. V duchu jsem si říkala, jaké to mám štěstí, že nás žádná krize ve vztahu kvůli nouzovému stavu nepotkala.

Myslela jsem si, že máme vyhráno, když jsme to tak skvěle zvládli. Jakmile se znovu otevřely brány kulturního žití, oba jsme se tomu vydali naproti. Šli jsme hned do hospody na pivo, nebo to spíš Alois. Já šla s kamarádkou na víno probrat všechno, co se za poslední měsíce událo. Stačily mi na to dva večery. Alois chodil do hospody denně.

Přípravy na další vlnu

I přesto, že se mi to moc nelíbilo, jsem mlčela, protože náš vztah byl v počátcích. Nechtěla jsem mít nálepku té, která něco zakazuje nebo je hned naštvaná. Tiše jsem to tolerovala. Jenže ono se pomalu ale jistě schylovalo k tomu, že se zase všechno zavře.

Já jsem z toho nebyla tak smutná jako Alois. Sotva se vše dalo zase do normálu, měl přijít o své oblíbené sedánky s kamarády nad pivem. Alois zničehonic začal kupovat všude možně basy piv v akci. Nedalo mi to a zeptala se, co plánuje. „Musím mít doma takovou malou hospodu, až budeme s chlapama po večerech sedět u piva.“

On k nám jako bude někdo jezdit?“ ptala jsem se nesměle. „To ne. Budeme sedět u piva online přes internet.“ V hlavě jsem si říkala, že to není tak špatný nápad. Bude s nimi alespoň v nějakém kontaktu. Vím, jak mu na tom záleží a jak má své kamarády rád.

Každý po svém

Nenapadlo mě ale, že se bavil o tom, že to bude dělat každý večer. Jakmile padla osmá hodina večer, vzal si pivo a šel se zavřít do pokoje. Seděl tam klidně do půlnoci. Já seděla sama u televize. Prvních pár dní mi to ještě tak nevadilo. Jenže když s někým bydlíte, ale jste vlastně sám, je to divné.

Projevila jsem svůj nesouhlas s tím, jak to u nás doma je. Zmohl se na jediné: „Vždyť to můžeš dělat také, počítače máme přece dva.“ Nedošlo mu, že chci večer trávit s ním. Kdyby to dělal jednou týdně, pochopím to. Alois mě zcela odsunul na druhou kolej. Další věc, která je k vzteku? Přijde v noci napitý a pokouší se o sex. Je velmi překvapen, že na to nemám chuť. Bojím se, že až se všechno zase otevře, bude to ještě horší, bude zase jen s kamarády. Přemýšlím nad rozchodem.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články