Petr (39): Až v karanténě vidím, jak se žena chová. Samé tajné hovory a zprávy

Petr (39): Až v karanténě vidím, jak se žena chová. Samé tajné hovory a zprávy

Petrova žena přišla domů s tím, že je pozitivní na koronavirus. On se následně nechal otestovat a zjistil, že je také pozitivní, a tak museli být oba doma. Ženu tak měl neustále na očích.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 14. 11. 2020 15:00

Odjakživa se mi líbily zdravotní sestřičky a doufal jsem, že jednou taky takovou budu mít. To se mi splnilo před dvěma lety, když jsem potkal v nemocnici Kamilu.

Splnil se mi sen

Kamila je o deset let mladší, je krásná, hodná a všichni ji mají rádi. Vždycky, když jsem byl nemocný, starala se o mě s láskou. Mrzelo mě jenom, když měla náročné služby a moc jsme se nevídali. To se tento rok s koronavirovou pandemií totálně zhoršilo.

Byl jsem rád, že jsme doma

Kamila chodila do práce s odhodláním pomoci, ale já měl o ni strach. Celou dobu to zvládala s úsměvem, i když bylo vidět, jak je vyčerpaná. Teď ale přišla s tím, že je pozitivní a já musím jít urychleně na testy. Hned jsem jel a cestou jsem jí volal, jak se cítí. Říkala, že ji akorát trochu bolí klouby a hlava, jinak nic. Já se cítil skvěle, i přesto jsem se pak dozvěděl, že jsem také pozitivní.

Byl jsem vlastně rád, že jsme spolu doma, ale na Kamile bylo vidět, že je nervózní. „Určitě mě v práci potřebují,“ říkala a já se ji snažil uklidnit, že deset dní uteče rychle. První den byl prostě divný. Druhý byl ale ještě horší. Kamila vstala už v šest a já si ještě chtěl pospat. Když jsem vstal, slyšel jsem, jak v koupelně s někým telefonuje.

Jsem přesvědčený, že mi lže

Tvrdila mi, že to byla kolegyně a ptala se, jak se má. Jenže takových kolegyní jí za den volalo a psalo několik. A to i další dny. Podezřelé bylo to, že telefonovala jedině tehdy, když jsem se koupal nebo byl na záchodě. Pak jsme se spolu dívali na televizi a já usnul. Když jsem se vzbudil, našel jsem ji v ložnici. Jak mě viděla, kvapně řekla: „Leni, já ti zítra napíšu, pozdravuj v práci.“  Tvářila se otráveně, proč ji pořád sleduji.

Já toho ale využil a vytrhl jí telefon z ruky, poslední volané číslo nebyla Lenka, ale Martin. Co si tak vybavuji, Martin je doktor, se kterým pracuje. Kamila na mě vyjela, že si domýšlím hlouposti: „Je to jeho číslo, ale volala z něj Lenka, protože si nechala mobil doma a chtěla se mnou mluvit. Tak mě nepodezírej.“ Ale já ji podezírám. Teď je doma dusno, zbývají nám čtyři dny a já přemýšlím, co budu dělat, protože její chování se mi ani trochu nelíbí.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články