Petr (40): Žena si nahrává naše rozhovory jako důkaz. Řeší se mnou věci jen přes telefon

Petr (40): Žena si nahrává naše rozhovory jako důkaz. Řeší se mnou věci jen přes telefon

Doposud si Petr myslel, že se svou ženou může v klidu najít kompromis, ale poslední dobou to bylo krušné a oni se tak hádali, že se to jeho žena rozhodla řešit jinak.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 01. 11. 2020 15:00

Pamatuji si na mou první hádku s Janou. Bylo to už na naší první schůzce a hádali jsme se kvůli jedné písničce a oba tvrdili, že ji zpívá někdo jiný. Nakonec jsme se museli smát, protože ani jeden neměl pravdu.

Hádali jsme se často

Drobné šarvátky nás ale doprovázely pořád, ať už to bylo kvůli jinému pohledu na společně trávený čas, financím nebo péči o domácnost. Vygradovalo to narozením syna (2) a tehdy jsme se kvůli hloupostem hádali téměř každý den.

Pravdu má jen ona

Byl jsem ale rád, že jsme vždycky nějakým způsobem dokázali dojít ke kompromisu, a říkal jsem si, že i když je Jana hodně temperamentní, tak je rozumná. To ale přestala být postupem času pravda. Jana se dokázala klidně několik hodin hádat o tom, co jsem řekl, i když jsem to neřekl. A to i poté, kdy jsem to občas vzdal a ustoupil jí, že má pravdu. Ani to jí nepřimělo hádku ukončit. Vždycky po tom rozebírala, z jakého důvodu jsem to řekl nebo udělal, přesněji řečeno neudělal, co jsem údajně slíbil.

Bylo to strašně nepříjemné a Jana musela mít za každou cenu svoji pravdu a poslední slovo. Když jsem mohl odejít do práce, ještě se to dalo snést, ale teď pracuji z domu a je to peklo.

Takto se nedá žít

Když jsem seděl u stolu, Jana si přisedla, zapnula nahrávání zvuku a řekla, že si musíme promluvit. Ptal jsem se jí, co to má znamenat. „Abych měla důkaz, až zas příště budeš tvrdit, že jsi něco neřekl“ a chtěla se bavit. Na to jsem ovšem nepřistoupil. Ne proto, že bych se bál, že to proti mně použije. „Jsi blázen, nebudeme se přece nahrávat na telefon,“ ale ona se toho nepustila.

I když jsme večer usínali a bavili se, co je zapotřebí koupit, tak si vzala telefon, aby měla vše poznamenané. Strašně mě to štve a omezil jsem komunikaci s ní na minimum. Na jednu stranu je to dobré, protože jsem minule slyšel, jak si jeden náš rozhovor přehrává a pak se mnou nic neřešila. Asi jí došlo, že tam nemá žádný důkaz a tvářila se strašně naštvaně. K tomu to ještě začala kombinovat tak, že když nenahrává, tak mi věci jenom píše a dožaduje se odpovědi, aby to měla černé na bílém. Takhle se nedá žít a jestli s tím něco neudělá, rozvedu se.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články