Marek (34): Manželka miluje jen naši dceru. Od té doby, co se narodila, jsem pro ni vzduch

Marek (34): Manželka miluje jen naši dceru. Od té doby, co se narodila, jsem pro ni vzduch

Marek se se svou ženou Kristýnou těšil na příchod dcery. Jeden pro druhého byli všechno, to se ale po porodu Marušky změnilo a Marek tím velmi trpí. Co se u nich doma děje?

Tereza Procházková
Tereza Procházková 29. 10. 2020 06:30

Kristýna a já jsme od prvního dne byli jako jedno tělo, jedna duše. Nikdy jsem nevěřil těm řečem, že každý má někde svou druhou půlku, než jsem poznal Kristýnu.

Našel jsem svou polovičku

V minulých vztazích bylo vždycky něco, co mi vadilo, nebo co jsem postrádal. Kristýna ale byla jako moje dvojče. Než jsem něco vyslovil, už věděla, na co myslím, a řekla to za mě. Měli jsme naprosto stejný pohled na zábavu, jídlo, práci a život všeobecně.

Byl jsem šťastný

Další takový moment, který mě v tom utvrdil, byl ten, když jsem si jednoho dne v práci usmyslel, že jí večer řeknu, že bych si strašně přál dítě. Když jsem přišel domů, Kristýnka mi skočila do náruče a řekla, že je těhotná. Zní to až neuvěřitelně, ale nám vycházelo všechno, co jsme si přáli. Věděl jsem, že jsme pro sebe stvořeni. Proto dodnes nechápu, jak se vše otočilo.

Kristýnce se zvětšovalo břicho, nachystali jsme věci pro miminko a já už se nemohl dočkat. Při porodu jsem ji držel za ruku a pyšně jsem pak přestřihl pupeční šňůru. Narodila se nám Maruška. Ani jsem to nešel s kamarády zapít, chtěl jsem být co nejvíce s nimi. Kristýna byla vždycky milující žena a s narozením Marušky jsem žasl, kolik lásky a obětavosti v sobě ještě má. Jenže jsem vypozoroval, že ji dává jen Marušce.

Je z ní někdo jiný

Dělo se to pomalu a já to ze začátku bral normálně, až pak se to dostalo do takové fáze, že jsem šel absolutně na vedlejší kolej. Milování, obyčejné pusy nebo objetí, od všech těchto věcí mě odháněla. Jídlo a úsměvy patřily jen Marušce, já jsem fungoval jen na placení věcí a nákupy.

A to i ve chvíli, kdy mi nebylo dobře a ležel jsem v horečkách. Místo čaje mi nařídila, abych šel spát vedle a nenakazil je, což jsem samozřejmě nechtěl, ale začal jsem cítit, že jsem pro ni jen nepříjemný element, který musí trpět. Maruška má nyní dva roky a když dala Kristýně pusu, poté mně a pak vykřikovala, abychom si dali i my dva, Kristýna se zatvářila naprosto příšerně a když jsem se k ní přiblížil, ucukla pod hloupou záminkou. Nerozumím tomu, co se stalo a kde je moje druhá polovička. Ona by byla asi nejšťastnější, kdybych s nimi už nežil. Obávám se, že mi nic jiného nezbyde.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články