Miroslav (34): Tchán po mně chce divné věci. Nejdřív jsem se smál, ale teď mi to vadí

Miroslav (34): Tchán po mně chce divné věci. Nejdřív jsem se smál, ale teď mi to vadí

Miroslav bydlí se svou ženou u jejích rodičů a vždycky se snažil s oběma vycházet. Teď ho začal tchán navštěvovat v garáži a chce po něm věci, které se mu ani trochu nelíbí.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 26. 10. 2020 16:30

Když jsem potkal Anetu (29), žil jsem v malé garsonce a ona pořád u rodičů. Říkala, že tam bydlí kvůli mámě a stěhovat se nikdy nebude. Jenže za půl roku otěhotněla a já chtěl, abychom bydleli spolu.

Měli v tom jasno

Když jsem byl u nich na návštěvě, chtěl jsem si o tom promluvit s rodiči, aby to pochopili a pustili ji, v té době jí bylo pětadvacet. Ale než jsem začal, oba řekli, abych se nastěhoval co nejdřív k nim. „A já jsem tady zvyklá, já se nikdy neodstěhuju,“ přitakala Aneta a já neměl moc na výběr. Do domu vedou dva vchody a soukromí je prý zaručeno. „Neboj se, my vám nikam nepolezeme. Ale nejdříve se musíte vzít.“

Rychlá akce

Bylo to všechno rychlé, ale Anetu jsem měl rád a na dítě jsem se těšil. Navíc z tchána jsem měl respekt, takže jsme se vzali na radnici, já se nastěhoval a Aneta porodila syna Péťu. Dva roky na to se nám narodil ještě Honzík. Já jsem využil toho, že mám k dispozici garáž a ve volném čase jsem opravoval auta.

Jednou za mnou přišel tchán. Vypadal naštvaně, držel pivo a kouřil jednu cigaretu za druhou. „Bába mě zas namíchla“ a já se musel smát. Byl tam se mnou tři hodiny, seděl na židli a pořád si mluvil pro sebe. Podruhé přišel zase, ale na další výlev jsem neměl náladu, tak jsem mu podal notebook, ze kterého si pouštím písničky, aby si přečetl zprávy a šel jsem dál opravovat.

Pravidelné návštěvy

Najednou jsem slyšel, že si zapnul erotické video a vyprskl jsem smíchy, ať to vypne. To on ale neudělal a já řekl, že se Aneta zblázní, když to zjistí. „Tak to smažeš, nebuď zbabělec,“ podal to takovým tónem, že jsem ho prostě nechal a dál opravoval. Takhle to bylo ale pokaždé, když jsem byl v garáži, a já si nemohl dovolit to neopravit. Je mi ale strašně nepříjemné, když něco dělám a on se vedle kouká na takové věci.

Jenže on zašel ještě dál, a i když byl oblečený, bylo evidentní, co dělá. A to jsem mu řekl, že mi teda hodně vadí. V tom se začal rozčilovat: „Když nejsi gay, tak ti to nemá co vadit!“ a nezapomněl mi připomenout, že to je pořád jeho garáž, takže mu mám krýt záda, jinak tam opravovat nebudu. V dnešní době pro mě není jednoduché shánět nové prostory, takže to musím nejspíš vydržet. Anetě jsem to neřekl a tchán chodí pravidelně. Přijde, zavře garáž, zapne notebook, já si dám sluchátka, otočím se a on pak odejde. Je to hrozné.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články