Lenka (33): Vybrala jsem si špatného bratra. S tím druhým bych byla šťastnější

Lenka (33): Vybrala jsem si špatného bratra. S tím druhým bych byla šťastnější

Lenka byla jednou na oslavě své kamarádky, kde potkala spoustu nových lidí a mezi nimi i dva bratry. Jeden z nich se jí věnoval víc a rozhodl se ji ulovit za každou cenu. Nakonec se vzali, ale Lenka si to vyčítá, protože s jeho bratrem by byla šťastnější.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 31. 05. 2020 11:00

Moje kamarádka slavila třicetiny a na oslavu přišlo strašně moc lidí. Spoustu z nich jsem neznala, mezi nimi byli dva bratři. Seděla jsem s kamarádkou u stolu a oni si k nám přisedli. Oba vypadali velmi podobně. Vojta byl trochu mrzout, moc toho nenapovídal a byl starší než Martin. Ten byl naopak hrozně veselý, vykládal jeden vtip za druhým a byla s ním opravdu sranda.

Po zbytek večera jsem seděla u stolu už je s nimi a Martin se mnou flirtoval. Vojta po mně pomrkával a líbil se mi, ale Martin byl prostě akčnější a když jsme si šli zatancovat, získal si mě. Od té doby jsme spolu chodili, jezdili jsme na výlety a někdy se k nám přidal i Vojta.

Pomáhal mi se svatbou

Po nějaké době jsme spolu začali bydlet a Martin mě požádal o ruku. Byla jsem nadšená a hned jsem to jela oznámit Martinovým rodičům. Byl tam zrovna Vojta, tak jsem se ho zeptala, jestli si někoho přivede nebo přijde sám. Řekl, že sám a nabídl se, jestli potřebuji pomoct něco zařídit. Domluvili jsme se, že k nám přijde a něco vymyslíme. Trávili jsme spolu hodně času a on byl úplně bezvadný. Protože Martina detaily svatby nezajímaly, bavila jsem se o tom jen s Vojtou. Vymýšleli jsme spolu jídlo, výzdobu a pak se nabídl, že se mnou půjde i do půjčovny šatů. Měla jsem takovou radost, že si rozumíme.

Když mě viděl ve svatebních šatech, úplně ztuhl. Koukal na mě a nic neříkal. Po cestě domů byl celou dobu zamlklý. Poděkovala jsem mu, že to se mnou podstupuje a on mi najednou řekl, že to dělá moc rád. A je Martinova škoda, že se mnou netráví víc času. Nakonec mi řekl, že když byl tenkrát na oslavě zamračený, bylo to proto, že se s Martinem chvíli předtím nepohodli, právě kvůli mně. Nechápala jsem, co tím myslí.

Vybrala jsem si špatného bratra

Vysvětlil mi, že když mě na té oslavě viděl, strašně jsem se mu líbila a řekl to bráchovi. Ovšem ten mu sdělil, že mě určitě dostane on. Vojta s ním nemínil soupeřit, takže jen zamračeně seděl a pozoroval, jak mu brácha balí holku, která se mu líbila víc. Když mi tohle dořekl, vystoupil z auta a odešel. Byla jsem z toho strašně zaražená. Doma jsem se zeptala Martina, jak to tenkrát bylo a on mi řekl, že si to moc nepamatuje, protože byl opilý. Ale věděl, že se Vojtovi líbím. Prý to tak měl vždycky, že s někým soupeřil. Bylo mi z toho smutno. Měli jsme dva týdny před svatbou a přišlo mi, že už je pozdě na to, všechno zrušit.

Když jsem na svatbě tančila s tchánem a pak i s Vojtou, málem jsem se rozplakala. Byl smutný a říkal mi, že se ode mě bude muset držet dál, protože by to nedopadlo dobře a tohle on bratrovi neudělá, na rozdíl od něj. Cítila jsem, že jeho city ke mně jsou mnohem větší, než má Martin. Strašně lituji, že jsem tenkrát jednala unáhleně a dala na první dojem.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články