Pavel (29): Přítelkyně mi lhala, že je těhotná. Přišel jsem na to náhodou. Teď nevím, co mám dělat

Pavel (29): Přítelkyně mi lhala, že je těhotná. Přišel jsem na to náhodou. Teď nevím, co mám dělat

Pavel byl trochu v šoku, když mu jeho přítelkyně oznámila, že je těhotná. Dost se hádali a on mluvil o rozchodu, jenže jakmile zjistil, že čekají miminko, rozhodl se, že ji neopustí a společně vše vyřeší. Ovšem jednoho dne přišel na to, že mu lhala.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 30. 08. 2020 08:00

S Katkou chodím dva roky a necelý rok spolu žijeme. První problém přišel, když jsem chtěl jít do hospody a ona nechtěla. Trvala na tom, že máme trávit večer spolu a pokud se jednomu nechce, druhý má být s ním. Já tvrdil pravý opak. „Přece můžeme být chvíli každý sám. Na tom není nic špatného,“ ale vedlo to jen k hádce. Přesto jsem šel, protože jsem nepotřeboval, aby se mi přátelé smáli, že mi přítelkyně zakazuje chodit ven. Dusno bylo pár dní.

Bohužel se takové scénáře opakovaly častěji. Katka se chtěla dívat na film, já potřeboval alespoň páteční večery pokecat s kamarády. Osočovala mě, že s ní nechci být, protože ji už nemiluji, a vtloukala mi to do hlavy tak dlouho, až jsem jí po nějaké době řekl, že ji opravdu nemiluji. Nastala hádka jako blázen.

Oznámila mi novinu

Byl jsem z toho tenkrát zmatený a přemýšlel jsem, jestli spolu máme být. Katka mi ale jednou večer oznámila, že je těhotná, a ukázala test, který to dokazoval. Hleděl jsem na to jak blázen a ona brečela, že bude na dítě sama. To jsem samozřejmě nechtěl, pořád jsem ji měl rád, jen se mi nelíbilo, jak se mnou jedná. Rozhodl jsem se, že se musíme změnit a pracoval jsem na tom.

Zůstával jsem s ní doma, když volala, že má na něco chuť, všechno jsem jí koupil. Najednou i ona byla milejší, a dokonce mi řekla, že můžu jít do hospody. „Já pít nemůžu, tak to nebudeš odnášet taky“ a já byl rád, že máme zase normální vztah. Nikomu jsem to neoznámil, protože mě důrazně žádala, že se to do třech měsíců neříká. Když jsem jel z práce, přemýšlel jsem, jaké to bude, až se dítě narodí, a napadlo mě zajet do obchodu s dětskými věcmi. Chtěl jsem koupit nějakou maličkost a udělat jí radost. Uvědomil jsem si, jak moc ji miluji.

Bylo to jak ve špatném filmu

Jak jsem jel kolem benzínky, všiml jsem si, že tam je její auto. Káťa seděla pod slunečníkem se svou mámou a obě kouřily. Vběhl jsem mezi ně a začal křičet, jak to že kouří, když je těhotná, a v tu chvíli začala obrovská komedie.

Její máma vytřeštila oči: „Ty jsi těhotná?!“ a Katka bleskurychle dodala, že ne. „Nejsi?!“ nevěřil jsem vlastním uším. A ona se podívala na mě a řekla, že je. Do toho opět křikla její máma: „Takže jsi?!“ a Káťa řekla, že ne. Pak se začala klepat a já toho měl plné zuby a chtěl okamžitě vysvětlit, o co jde. Ona se rozbrečela a nakonec přiznala, že se bála, že se s ní rozejdu, a nevěděla, co má dělat. Test byl dva roky starý, od její kamarádky. Káťa prosila, abych jí dal ještě šanci, ale já se cítím podvedený, i když ji miluji. Copak můžu být s někým, kdo mě takto tahal za nos? Ona přísahala, že už mi nikdy nebude zakazovat hospody s kamarády, všechno si prý uvědomila, ale já nevím, co mám dělat.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články