Eva (31): Manžel myslí, že se scházím s jiným mužem, protože jsem smazala zprávy. Chce rozvod

Eva (31): Manžel myslí, že se scházím s jiným mužem, protože jsem smazala zprávy. Chce rozvod

Eva se věnuje focení a jedno odpoledne spontánně odjela do města, aby vyfotila situaci v ulicích. Její manžel Daniel za tím ale viděl víc a rozhodl se ji usvědčit.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 24. 10. 2020 11:00

Jsem na mateřské se svou dvouapůlletou dcerou Nelou a necelý rok se věnuji focení, když má tchyně čas malou pohlídat. Docela se mi daří a lidé se ke mně objednávají víc a víc.

Rozhodla jsem se spontánně

Před pár dny jsem telefonovala s mámou a ona říkala, že kvůli novému nařízení se u nich všichni zbláznili a hrnou se do obchodu. Viděla několik policejních hlídek a měla strach, že dojde k nepokojům. Mě to tak zajímalo, že jsem se rozhodla, že se hned pojedu podívat do našeho města. Zbývala tak půl hodina, než se setmí, tak jsem rychle dala Nelinku nahoru k tchyni a odjela.

Potkala jsem ho po cestě

Neměla jsem strach, že by to bylo nebezpečné, a nevyžívám se v těžkých situacích, jen jsem chtěla zaznamenat tu šílenou dobu. Ještě jsem si říkala, že když tam nic nebude, tak se zastavím za manželem v práci. V půli cesty jel ale Daniel naproti mně a hned volal, kam jedu. Řekla jsem, že do města, jestli se tam něco děje, a jemu najednou přeskočilo: „To jedeš za tím chlapem, se kterým si píšeš?“ Vůbec jsem nechápala, co to do něj vjelo.

Pak mi došlo, že mi kdysi kvůli focení psal jeden kluk, kolem sedmadvaceti let. Chtěl, abych ho vyfotila při fotbalovém zápase, a to jsem odmítla, ale protože měl v přátelích moji neteř, říkala jsem si, že bude slušný. To, že mi občas napsal, jestli bychom si nepopovídali osobně u kafe, jsem vždy zavrhla, právě proto, aby si manžel něco nemyslel, jinak jsme si psali o normálních věcech.

Nenechá si to vymluvit

A shodou okolností mi právě ten den ráno poslal informace o vládním opatření a ptal se, jestli nemám cestu do města. Napsala jsem, že ne, nikdy jsem se s ním kromě focení nechtěla osobně setkat, nebyl důvod. Došlo mi, že asi Daniel narážel na něj a díky té větě by si mohl domyslet hlouposti, tak jsem zastavila a zprávy z Facebooku smazala. V tom mi rozzuřeně volal: „Proč to mažeš?!“ křičel, že mi nevěřil, tak se podíval do počítače a jak to četl, tak to zmizelo. Marně jsem mu vysvětlovala, že to bylo kvůli tomu, aby si nic nedomýšlel, což si vlastně domýšlel i tak.

Nevěřil mi, že jedu tak narychlo fotit a „děkoval“ za zničení manželství. Byla chyba, že jsem to smazala, já to ale opravdu udělala proto, aby v tom něco nehledal, jenže pro něj to znamenalo, že něco skrývám. Daniel navrhl rozvod a nebaví se se mnou. Kdybych to nesmazala, krásně by se dočetl, že jsem nedávno psala, jak jsem šťastně vdaná, to už ale bohužel nebude pravda.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články