Radana (32): Na dovolené s manželem jsem potkala svou bývalou lásku. Domů už jsem jela s ním

Radana (32): Na dovolené s manželem jsem potkala svou bývalou lásku. Domů už jsem jela s ním

Radana nám napsala o tom, jak jela s manželem na dovolenou do kempu. Mezi nimi to hodně skřípalo a ona doufala, že se to společně stráveným časem v jiném prostředí srovná. Jenže tam narazila na svou bývalou lásku a věci nabraly jiný směr.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 27. 09. 2020 11:00

S Lukášem jsme spolu byli tři roky. Za tu dobu jsme se dvakrát rozešli, jednou jsem potratila a když jsme se dali naposledy dohromady, dva měsíce na to jsme se vzali. Měli jsme bouřlivý vztah, ale asi jsme bez sebe neuměli být. Jenže poslední dobou to bylo horší a horší, nepomohla nám ani koronavirová krize, naopak nás ještě více rozeštvala.

Navrhla jsem proto, abychom si vyrazili někam do karavanu a doufala jsem, že nás to stmelí. Lukáš se na to tvářil kupodivu dobře, a tak jsme vyrazili. Jenže jsme se pohádali už první večer, protože v kempu byl špatný signál a Lukáš je zvyklý usínat u mobilu. Namítla jsem, že jsem náhodou ráda, protože to je šance si zase povídat, tak jsme otevřeli vínko a šli se projít. Když jsem mluvila, Lukáš pořád kontroloval mobil, jestli má signál. Rozčilovalo mě to a začala jsem na něj křičet, že by mě alespoň jednou mohl vnímat. Samozřejmě, že brblal, že mě poslouchá, ale když jsem ho vyzvala, aby zopakoval, o čem jsem mluvila, nebyl toho schopný.

Bylo to úplně něco jiného

Druhý den byla nálada na bodu mrazu, tak jsem mu řekla, že se jdu projít a on nijak neprotestoval. Jak jsem šla, najednou na mě v dálce někdo mával. Byl to můj bývalý přítel Vašek. Objal mě, pusa od ucha k uchu a já dočista zapomněla na svou blbou náladu. Povídali jsme si jako kdysi a mně bylo neskutečně dobře. Jak jsem se vrátila, Lukáš nikde nebyl. Volala jsem mu, ale típl mi to a poslal jen zprávu, že šel na pivo. Nenapadlo mě nic jiného, než vzít flašku vína a jít za Vaškem.

Seděli jsme mezi stromy a on najednou řekl: „Proč jsi smutná?“ Tohle se mi na něm vždycky líbilo. To, že člověk nemusel vůbec nic říct a on to viděl. S ním nebyl vztah bouřlivý, jako s Lukášem, vlastně mi s ním bylo moc dobře, jen mi tenkrát přišlo, že to není ten pravý. Přišlo mi, že je až moc zženštilý, ale za ty roky jsem se posunula a jak jsem tam vedle něj seděla, uvědomila jsem si, že tohle mi hodně chybí.

Staronová láska

S Vaškem jsme se pomilovali. A to dvakrát za ten večer. Matně jsem vnímala, že mi kdesi na zemi vibruje telefon a bylo mi jasné, že se po mně Lukáš shání, ale jeho polibky, jeho vášeň, to, jak se zajímal během milování i o mě, mě utvrdilo v tom, že dělám dobře.

Za Lukášem jsem se vrátila kolem půlnoci a nebylo to příjemné. Přede mnou stál můj manžel a mně připadalo, jako kdyby to byl někdo cizí. Oznámila jsem mu, že se chci rozvést a tentokrát už žádný návrat nebude. Lukáš to nečekal, dokonce mě přemlouval a já šla s pravdou ven a řekla mu o Vaškovi. Tím jsme v duchu náš rozvod podepsali na místě, nebylo o čem se dál bavit. Zbytek dovolené jsem strávila s Vaškem a partou mých bývalých přátel, po rozvodu jsme spolu začali žít a já si nemůžu vynachválit naše společné rozhovory bez mobilu.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články