Richard (46): Mám za sebou čtyři rozvody a chci se opět ženit. Partnerka reagovala nečekaně

Richard (46): Mám za sebou čtyři rozvody a chci se opět ženit. Partnerka reagovala nečekaně

Říká se, že svatba je jen jednou za život. Ale ne vždy to tak dopadne. Richard se stihl oženit už čtyřikrát a ani po posledním fiasku to nechce vzdát. Když poklekl popáté, reakce jeho partnerky ho velmi překvapila.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 10. 06. 2020 08:00

Nikdy jsem nebral vztahy na lehkou váhu a vždycky jsem věřil, že jsem našel tu pravou. Poprvé jsem se ženil v devatenácti letech se svou velkou láskou Alenou. Jenže jsme byli moc mladí a po roce se se mnou rozvedla, aby mohla cestovat a žít si podle sebe.

O dva roky později jsem požádal o ruku Lenku, o které jsem si myslel, že je moje spřízněná duše. Ve všem jsme si rozuměli, jenže po třech letech mi oznámila, že má poměr s bývalým a vrací se k němu. Byla to rána. Ale ani tehdy jsem na lásku nezanevřel.

Do třetice všeho dobrého?

Pak jsem potkal Kláru. Naprosto mě uchvátila, byla starší než já a já si byl jistý, že jsem konečně našel ženu, se kterou zestárnu. Po roce jsem ji požádal o ruku a do roka jsme měli svatbu. Pár let na to se nám narodil Tomáš a nic nám nechybělo. Nepamatuji si, že bychom se někdy pohádali. Klára nebyla ten typ a když ji něco trápilo, uzavřela se do sebe. Nakonec mi řekla, že postrádá smysl života a cítí se nenaplněná. Dlouho jsme to řešili a když byl Tomáš větší, dostala nabídku práce v Anglii. Postavila mě před hotovou věc, odstěhovala se i s Tomáškem a my to nezvládli a rozvedli se.

Když jsem se seznámil s Petrou, šel jsem do toho opět naplno. Měla také syna z předchozího manželství a když jsem měl Tomáše u sebe, kluci si spolu rozuměli. Vzali jsme se, ale dva roky po svatbě jsme začali mít problémy. Pořád jí něco vadilo, zajímaly ji jen peníze a ani jsme spolu nespali. Tak často mluvila o tom, že jsem stejný darebák, jako ostatní a že se s ní určitě také rozvedu, až jsem to opravdu udělal. Ne proto, že mi to řekla, ale proto, že se změnila a chovala jak blázen.

Jako bych byl prokletý

Přátelé si ze mě dělali srandu, kolik rozvodů ještě zvládnu. Máma mi domlouvala, že se nemusím přece ženit s každou. A tak jsem si dal pauzu, trávil jsem léto na chatě, abych si vyčistil hlavu. Jednou jsem šel do místní hospůdky a tam obsluhovala Eva. Byla správně upovídaná a přemluvila mě, abych se stavil další den. Stali se z nás dobří přátelé a po čase jsme spolu začali randit.

S žádostí o ruku jsem si dával na čas a když jsem ji požádal, rozbrečela se dojetím. Smála se, že jsme na druhou svatbu staří. Ona sama nebyla rozvedená ale vdova. Opatrně jsem naznačil, že pro mě to druhá svatba nebude. „Takže třetí?“ vyděsila se. Musel jsem s pravdou ven a přiznal jsem, že pátá. A to byl pro ni šok. Začala na mě křičet, kdy jsem měl v plánu jí to sdělit. Celou dobu si myslela, že jsem normální, ale nikdo normální se čtyřikrát nerozvede. Pak mi řekla, že potřebuje čas a dlouho se neozvala. I když spolu už trochu komunikujeme, o svatbě ještě nepadlo ani slovo. Já doufám, že pochopí, že jsem jiný než ostatní a budeme nakonec spolu.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články