Michal (26): Miluji o šestnáct let starší ženu. Všichni jsou proti a hází nám klacky pod nohy

Michal (26): Miluji o šestnáct let starší ženu. Všichni jsou proti a hází nám klacky pod nohy

Michal byl dlouho sám, až ho jednoho dne oslovila starší žena a byla to láska na první pohled. Má to jediný háček, je mezi nimi šestnáctiletý věkový rozdíl. Oni by to neřešili, ale všichni okolo jim hází klacky pod nohy a Michal si není jistý tím, jestli to byla správná volba.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 07. 06. 2020 10:00

Dva roky jsem se plácal ve vztahu, který ve výsledku nikam nevedl. Měl jsem stejně starou slečnu, ale i když jsem mladý, mluvil jsem často o tom, že se chci usadit, viděl jsem to u rodičů, jak se celý život mají rádi a chtěl jsem něco podobného. Ona ale byla proti a pak už to bylo jedno s druhým. Po rozchodu jsem byl nějakou dobu sám, a i když jsem už někoho chtěl, nedokázal jsem narazit na normální ženskou.

Našla si mě sama

Ve volném čase jsem chodil do posilovny a tam mě jednoho dne oslovila starší žena. Potřebovala poradit s jedním strojem a řekla mi, že po mně už pár týdnu pokukuje, ale já si ji nikdy nevšiml. Pozval jsem ji na kávu a od té doby jsme se scházeli.

Lucie mi během chvíle o sobě řekla všechno. Je rozvedená, má dvě děti a nedávno slavila čtyřicáté druhé narozeniny. Chtěl jsem ji vidět i podruhé a ona souhlasila. Zamilovali jsme se a byli spolu co nejvíce to šlo. Jediné, čeho se bála, byla reakce jejích dětí. Má čtrnáctiletou dceru a pětiletého syna. Já jsem se sice chtěl usadit, ale s dětmi zkušenost nemám. Když mě s nimi po dvou měsících seznámila, bylo vidět, že to bude problém. Syn mě strčil a řekl, že mu kradu mámu a dcera se se mnou ani nechtěla bavit. Lucka říkala, že to chce čas, ale mně to přijde horší a horší.

Nikdo nám to nepřeje

Samozřejmě, že děti navštěvují svého otce a všechno mu řekly, takže mi je jasné, že je podporuje v tom, aby mě neměli rádi. Jenže proti nám jsou i ostatní. Když jsem potkal její mámu, div si neodplivla, jaký mladý výrostek se stýká s její dcerou. Lucka říkala, ať si z toho nic nedělám. Miluje mě a já ji taky. Ale ani moji rodiče z toho nejsou nadšení.

Prý bych měl mít někoho, kdo ještě děti nemá a bude to se mnou zažívat poprvé. V restauraci se na nás lidé divně dívají a kamarádi tvrdí, že to je, jak kdybych chodil se svou matkou. Začíná mi to už lézt na nervy. Šel jsem do toho s tím, že to nebude jednoduché, ale mrzí mě, že vždycky budu až na druhém místě. Pro děti jsem vetřelec a její bývalý mi jednou řekl, že si Lucka jen kompenzuje smutek po rozvodu. Pokud se věci nedají pomalu do normálu, tak bude asi nejlepší, když v tom nebudeme pokračovat. Lucka se snaží, vynahrazuje mi to a slibuje, že bude vše dobré, ale moc tomu už nevěřím.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články