Veronika (29): Abych poznala budoucí rodinu, uspořádala jsem turnaj. Strhla se mela a my jsme se rozešli

Veronika (29): Abych poznala budoucí rodinu, uspořádala jsem turnaj. Strhla se mela a my jsme se rozešli

Veronika chodila se svým přítelem Pavlem. Když ji požádal o ruku, odjeli spolu za jeho rodinou, aby jim radostnou novinu oznámili. Ona chtěla všechny víc poznat, a tak spontánně uspořádala rodinný zápas. Jenže to nedopadlo tak, jak si představovala.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 31. 05. 2020 14:00

Do Pavla jsem se zamilovala na první pohled. Byl to krásný, vysoký sympaťák se širokým úsměvem. Líbilo se mi, jak mluvil o své rodině. Pavel byl o tři roky starší než já a měl ještě dva bratry. Nemohla jsem se dočkat, až je všechny poznám. Jenže jsem často pracovala i o víkendu a rodiče bydleli čtyři hodiny od nás, tak nám trvalo, než jsme dokázali najít vhodný termín.

První návštěva proběhla výborně. Byla jsem sice trochu nervózní, ale rodiče byli moc hodní. Na návštěvu přijel i starší brácha Adam a přivezl svoje dvě děti. Nejstarší brácha Marek byl s rodinou na horách, takže jsme se neviděli. Odjížděli jsme domů s příjemným pocitem, že vše proběhlo dobře a líbila jsem se jim.

Poznala jsem je všechny

My jsme si dál užívali náš vztah, chodili jsme do kina, na výlety a v létě jsme spolu letěli k moři. Poslední den u moře mě Pavel překvapil a požádal o ruku. Rozhodli jsme se, že hned další víkend pojedeme za rodiči, abychom jim to oznámili. Měli tam být všichni, protože Marek slavil narozeniny, takže se to hodilo.

Když jsme přijeli na místo, byl už večer, takže jsme jen poseděli na zahrádce s rodiči a šli brzy spát. Druhý den se chystalo jídlo a přijeli všichni. Žasla jsem, kolik lidí se sešlo. Marek měl čtyři děti, dorazil i Adam s rodinou. Plus tety, bratranci a sestřenice, všichni měli děti, no bylo nás tam přes třicet lidí. Se všemi jsem se snažila povídat a udělat dobrý dojem, a protože Pavlovi rodiče měli velikánskou zahradu, navrhla jsem, že bychom si později mohli udělat srandovní rodinný turnaj ve fotbale.

Stal se z toho horor

Chlapi byli pro a zapojily se i ženské. Byla jsem nadšená, že se jim nápad líbí. Jenže během zápasu se to zvrtlo. Jeden z bratrů druhého kopl a ten na něj řval. A pak to začali brát strašně vážně a místo srandy soupeřili, kdo nahrává líp a kdo blbě chytá. Adam se vysmíval, že Markova manželka má levé ruce v bráně, ta se urazila a on ji bránil. Chtěla jsem říct něco pěkného, ale Pavlova sestřenice mě zastavila: „Ty jsi tu nová, vid? Tak mlč!“ Do toho se vložila Adamova manželka a už tam křičel jeden přes druhého, a nakonec dal Marek Adamovi pěstí. Pavel se to snažil urovnat, ale skončil také na zemi. Byla to hrůza. Jejich táta křičel, že jsem rozvrátila rodinu a já s brekem utekla.

S Pavlem jsme se strašně chytli. Vyčítal mi, že mě něco takového napadlo, z oslavy jsme okamžitě odjeli a celou cestu jsme se v autě hádali. Udělala jsem to s dobrým úmyslem a neměla jsem zapotřebí, abych poslouchala, že já můžu za rozpad rodiny. O zásnubách jsme jim ani nestihli říct a bylo to jedno, protože ještě ten večer jsme se rozešli.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články