Radka (45): Pálila jsem manželovy věci a vymklo se mi to z rukou. Dopadlo to jinak, než jsem myslela

Radka (45): Pálila jsem manželovy věci a vymklo se mi to z rukou. Dopadlo to jinak, než jsem myslela

Naše čtenářka Radka se velice trápila po rozvodu a po shlédnutí jednoho filmu se rozhodla, že musí spálit zbytek manželových věcí, aby se zbavila minulosti. To se jí ale vymklo z rukou a celý proces skončil jinak, než myslela.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 08. 06. 2020 11:00

Když mi Vašek oznámil, že se se mnou chce rozvést, zhroutil se mi svět. Věděla jsem, že máme problémy, ale byla jsem ochotna udělat cokoliv, abychom byli spolu. Nechtěla jsem mít na krku rozvod. Jenže on už byl rozhodnutý.

Naše dcera už byla dospělá a nebydlela s námi, tak jsem se rozhodla, že jí to řeknu později. Pořád jsem doufala, že si to Vašek rozmyslí. Ale jednoho dne jsem přišla z práce a on už tam neměl věci. Nenechal mi ani vzkaz, ani zprávu neposlal. Byl konec. Brečela jsem a myslela, že to nepřežiji.

Chtěla jsem se zbavit všeho

Utápěla jsem se takhle asi dva měsíce, ale když mi volala dcera, dělala jsem jakoby nic. Muselo to přestat. Večer jsem si pustila romantickou komedii a zaujala mě jedna věc, kdy hlavní hrdinka pálila po rozchodu věci přítele, aby rychleji zapomněla. Nadchlo mě to, měla jsem pocit, že to jediné mi konečně pomůže minulost hodit za hlavu.

Hned o víkendu jsem dala do krabice společné fotky, jeho starou poštu, záruční listy na věci, které si koupil ap. Odnesla jsem to za barák do příkopu a zapálila. Seděla jsem na malé židličce a pozorovala plameny. Bylo mi smutno, ale zároveň jsem měla pocit, že mě to očišťuje. A najednou jsem si uvědomila, že židlička, na které sedím, byla z jeho starého bytu. Okamžitě jsem jí tam hodila také. A pak jsem se musela zbláznit, protože jsem doma sbírala všechno, co mi ho připomínalo. Našla jsem jeho staré montérky, boty, dvě trika a houpací křeslo. Nechápu, proč si ho nevzal, ale nehodlala jsem ho mít doma. Vší silou jsem vše dotáhla ven a hodila to do ohně.

Zvrtlo se to

Byla jsem jak v transu. Samozřejmě, že se mi to vymklo z rukou a oheň byl obrovský. Všude se valil strašný kouř. Bylo dobře, že to bylo v příkopu, ale i tak jsem se bála, že se to roznese a běžela jsem pro hadici. Sousedka to viděla a křičela: „Ženská jedna bláznivá,“ a oznámila mi, že jde volat hasiče. Než přijeli, podařilo se mi už většinu uhasit. Hasiči mi pomohli a ujistili se, že je vše dobře uhašené a já se cítila opravdu jako bláznivá ženská. Jeden z nich mi byl povědomý a když jsme se dali do řeči, došlo mi, že to je Petr, moje dávná láska ze základní školy.

Večer za mnou přijel, prý aby se ujistil, že jsem v pořádku a já mu vyklopila, co jsem vlastně pálila. Smáli jsme se tomu a moc hezky se nám spolu povídalo. Vzpomínali jsme, jak jsme si v páté třídě dávali ve škole tajně pusy a Petr se ke mně naklonil a řekl, že by to rád zopakoval. Od té doby jsme spolu a já opravdu nečekala, že budu ještě šťastná. Žasnu nad tím, jak špatný nápad s ohněm rozdmýchal starou lásku.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články