Milada (34): Babička šla vynadat ženě, kterou viděla za oknem. Z toho, co se stalo, jsem se rozklepala strachy

Milada (34): Babička šla vynadat ženě, kterou viděla za oknem. Z toho, co se stalo, jsem se rozklepala strachy
Zdroj: Freepik.com

Milada má babičku, která žije sama v baráčku. Široko daleko nikdo nebydlí, ale ona je na samotu zvyklá a stará se o zvířata a o zahradu. Při jedné návštěvě se stalo něco děsivého a Milada si odnesla nepříjemný zážitek.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 08. 06. 2020 10:00

Moje babička žila celý život s dědou v baráčku. Nejbližší soused byl o pár kilometrů dál, a tak si spolu užívali klidného stáří na samotě. Jenže děda jednoho dne umřel a babička tam žila sama. Měla ale na starosti domácí zvířata, a tak se snažila zahnat smutek péčí o ně. Já jsem za ní pravidelně jezdila s dětmi a manželem a obstarávala jí nákupy. Na svůj věk byla velmi čiperná a každé ráno si dávala jednoho panáčka slivovice pro zdraví.

Neznámá žena

Jedno odpoledne jsem za ní jela po práci sama, abych se zeptala, jak se má a s čím ji mohu pomoci. Babička myla nádobí a já vedle v pokoji pomáhala skládat prádlo, když v tom jsem ji slyšela, jak se rozčiluje: „Co si to dovoluje? Kde se tady vzala?“ Nahlas jsem se jí zeptala, co se stalo, ale neslyšela mě a dál se rozčilovala. Šla jsem za ní, ona položila talíř a říkala, že jde vynadat té paní, která se promenádovala po její zahradě. Koukla jsem z okna, ale nikoho jsem neviděla, tak jsem se vydala ven s ní. Jenže na zahradě nikdo nebyl.

Podívaly jsme se úplně všude, ale nikde nebyla. Babička přísahala, že viděla starou ženu, jak šla kolem okna. Rozčilovala se, že jí někdo vlezl na zahradu a musí si zamykat branku. Když jsme se vrátily dovnitř, pokračovala jsem ve skládání prádla, když jsem zaslechla, jak se něco rozbilo.

Už se mi tam nechce jezdit

Babička upustila talíř a vykřikla „A mám tě!“ Žena prý prošla zase kolem a babička na nic nečekala a okamžitě jsme se rozběhly ven. Ale nikde nikdo. Ani na cestě nikdo nešel. Přísahala na dědečka, že ji viděla a já jí věřila, ale nedovedla jsem si vysvětlit, že tam nikdo není. Rozklepala jsem se z toho strachy a babička se mě snažila uklidnit. Po chvilce si vzpomněla, že tu prý před nimi žila jedna osamělá žena, která na zahradě zahynula. Ale to mě neuklidnilo vůbec, ba naopak. Babička ovšem byla spokojená, že tomu přišla na kloub a šla domýt nádobí s tím, že lepší duch než zloděj. Ale mně se tam od té doby chodí vyloženě nepříjemně.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

 

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články