Klára (31): Našla jsem si po mateřské velmi dobře placenou práci. Manžel žárlí a úspěch mi nepřeje

žena
Zdroj: Freepik.com

Klára se bála času, kdy bude muset po mateřské dovolené nastoupit do práce. Měla strach, jak to všechno zvládne. Nakonec si musela najít novou práci, protože z té původní ji vyhodili. Našla práci velmi rychle a ještě ke všemu dobře placenou. Začala svoji práci milovat, byla úspěšná. Kdo to nenesl moc dobře, byl její manžel. Podpořil jí nakonec?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 27. 09. 2020 13:30

Máme s Davidem dvě děti. Mateřskou dovolenou jsem si užívala. Bylo mi líto, když děti odrostly do věku, kdy mohly nastoupit do školky. Mě čekal nástup do práce. Nastoupila jsem zpět do své původní práce, ale po měsíci mi byl pracovní poměr ukončen. Dostala jsem sice odstupné, ale musela jsem i tak rychle najít práci.

Našla jsem si práci snadno

Velmi jsem se bála, že to bude běh na dlouhou trať. Žena, co má dvě děti, není nikdy moc na trhu práce zajímavá. Posílala jsem životopisy jako šílená. Jednou mi z jedné firmy volali, že se jim můj profil libí a pozvali mě na pohovor. Náplň práce byla trochu jiná, než jsem doposud znala, ale jsem velmi učenlivá, tak jsem do toho šla.

Nabídli mi pohádkové peníze, až jsem si říkala, že to snad není možné. Zapomněla jsem ještě zmínit, že po dobu mateřské dovolené jsem docházela skoro na roční kurz angličtiny, abych nezakrněla. David to považoval za vyhozené peníze. V nové práci se ukázalo, že to byla skvělá investice. Angličtinu jsem potřebovala téměř denně. Sama jsem musela nejdřív projít půl ročním zaškolováním, abych si prošla celým prodejním procesem. David se smál, že je to mnoho humbuku pro nic. Vždyť budu jen plánovat směny a přebírat zboží. Moji práci zlehčoval.

Stala se ze mě zástupkyně vedoucího jedné veliké prodejny. Měla jsem na starosti skupinu lidí. Práce mě bavila, dokonce se mi po čase podařilo i některé procesy vylepšit a zrychlit. Můj šéf byl ze mě nadšený. Když přišla první výplata, nestačila jsem se divit. David mě ani tak nepochválil.

Manžel na mě žárlí

Jakmile jsem dokončila proces zaškolování a současně mi skončila zkušební lhůta, mělo mě čekat zvýšení platu. I to se podle dohody stalo. Já se dostala na krásné peníze. Najednou bylo vidět, že se nám žije o něco lépe. Stále jsem čekala, kdy David přijde a řekne: ,,Jsem na tebe pyšný.“ Nikdy se tak nestalo. Naopak. Jakmile jsem doma dodělávala některé resty, chodil kolem a uštěpačně říkal: ,,No jo, paní důležitá, paní vedoucí.“

Cítila jsem z něj závist. Bylo mi to líto, protože jsem šla z mateřské rovnou do práce, ráno rozvážela děti po školkách. Jela do práce, tam jsem jela na sto procent. Domácnost jsem stíhala stejně jako před nástupem do zaměstnání. On nemusel nic. Začali jsme se doma hádat, protože se cítil ukřivděný, že já živím rodinu. To má přeci dělat chlap! Uznání jsem se nedočkala, skoro jako kdyby si přál, abych neuspěla a dělala někde podřadnou práci. Svoji práci miluji, mám ještě možnost postoupit kariérně výš, ale bojím se, jak to David ponese. Protože by mě čekalo další zvednutí platu.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články