Zdeněk (27): Každým dnem se nám narodí dítě. Lekl jsem se, že přijdu o svobodu, a udělal chybu

Zdeněk (27): Každým dnem se nám narodí dítě. Lekl jsem se, že přijdu o svobodu, a udělal chybu

Zdeněk jednoho dne přišel domů a tam na něj čekalo překvapení v podobě pozitivního těhotenského testu. S partnerkou se těšili na miminko, jenže Zdeněk zazmatkoval a udělal něco, čeho lituje.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 27. 10. 2020 11:00

Moje partnerka Eva je stejná povaha jako já. Milujeme cestování, zábavu a dobrodružství. Plánovali jsme, že poletíme do Austrálie nebo zkusíme seskok z letadla.

Veliké překvapení

Jenže jednoho dne jsem přišel z práce a Eva seděla u stolu a před sebou měla krabičku. „To je pro tebe… teda pro nás,“ zasmála se a já ji otevřel. Uvnitř byl pozitivní těhotenský test a hodně mě to překvapilo.

Těšili jsme se oba

Eva nadšeně říkala, že to je stokrát lepší než nějaká Austrálie a budeme mít dobrodružství každý den. Těšil jsem se také, vážně. Společně jsme vymýšleli srandovní jména a tahali je z klobouku. Nakonec jsme vybrali normální a přemýšleli, jaké naše dítě bude.

Ale pak přišla karanténa a my museli být doma a mně bylo trochu těsno. Eva začala být podrážděná, hormony s ní strašně cloumaly a já neměl kam jít. Jak nouzový stav skončil a opatření se uvolnila, běžel jsem okamžitě do hospody. Tam jsem potkal bývalou spolužačku Magdu a zapovídali jsme se. Od Evy mi každou čtvrt hodinu chodily zprávy, kdy už přijdu a že ji nemám rád, protože tloustne, a já z toho měl hlavu jak pátrací balón.

Dostal jsem strach

Poslední zpráva od ní mě dorazila: „Nemysli si, že budeš chodit do hospody, až budeme mít dítě“ a já měl najednou strašný pocit, že s dítětem přijdu o veškerou svobodu, tak jsem Magdu políbil a skončili jsme u ní. Trápily mě hrozné výčitky, ale nechtěl jsem to Evě říct, abych jí neublížil.

Jenže teď jsem opět v karanténě, tentokrát proto, že jsem byl v kontaktu s nakaženým, a zase mě přepadla deprese. Eva má rodit každým dnem a je nesnesitelná, takže jsme se pohádali a já jí v afektu řekl, že jestli nepřestane, zase mě dožene k tomu, abych se vyspal s někým jiným. Pak jsem se omlouval, ale ulevilo se mi, že už mezi námi není tajemství. Eva se mnou nemluví a samozřejmě všechno je moje vina. Udělal jsem chybu, ale na jednoho člověka toho bylo prostě moc.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články