Lenka (28): Chtěla jsem uspořádat oslavu pro přítele jako ve filmech. Všechny nás šokoval

žena
Zdroj: Pixabay.com

Slečna Lenka chodila se svým přítelem tři roky. Když se blížil den jeho třicátých narozenin, rozhodla se, že mu uspořádá takovou oslavu, jakou viděla ve filmech. Svolala všechny přátelé, rodinu a čekali, až se otevřou dveře a překvapí ho. Ale překvapení bylo oboustranné.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 15. 06. 2020 08:00

Honzu jsem potkala na oslavě kamarádky. Bylo na ní tehdy asi třicet lidí a zábava byla v plném proudu, když v tom do místnosti vstoupil vysoký frajer a měl na sobě koženou bundu a černé brýle. Zašklebila jsem se a zeptala se kamarádky, kdo to proboha je. Řekla, že se jmenuje Honza a je to kamarád jejího bráchy. Kolem půlnoci jsem si nalévala další pití a on mě oslovil. Takových frajerů jsem poznala dost, takže jsem mu místo pozdravu řekla, aby v těch černých brýlích nezakopl. On si je sundal a měl pod nimi monokl. A kvůli tomu jsme se vlastně dali do řeči.

Vyprávěl mi, jak si po dlouhé době zašel se svým dědou na pivo a jeden chlápek dědu urážel a Honza se s ním popral. Udělalo to na mě obrovský dojem a celý večer jsme se bavili už jen spolu. Nakonec se ukázalo, že můj první dojem byl špatný, protože Honza byl pohodový a chytrý kluk. Po nějaké době jsem mu dala klíče od svého bytu a on u mě spal několikrát do týdne. Pak už se ke mně nastěhoval nastálo.

Měla jsem plán

Když se blížily Honzovy třicáté narozeniny, vzpomněla jsem si na jednu romantickou komedii, kdy oslavenkyně přišla domů, a tam na ní všichni čekali vybafli. Přišlo mi to jako geniální nápad. A tak jsem začala plánovat. Obvolala jsem všechny blízké přátele, jeho a moji rodinu a Honzovi jsem řekla, že jsem pro nás dva na jeho narozeniny zamluvila stůl v luxusní restauraci, takže tam pojedu už po práci a budu na něj čekat v šest hodin. Věděla jsem ale, že Honza končí v pět, a proto jsem překvapení doma svolala na pátou hodinu.

Ještě přes den jsem ho poprosila, aby si vzal do restaurace košili, kterou má doma vyžehlenou, abych si pojistila, že pojede domů. Po čtvrté hodině se začali scházet první hosté a já vesele pobíhala mezi nimi a dávala na stůl občerstvení a ladila balónky. Cesta domů trvala Honzovi obvykle patnáct minut, takže od těch pěti hodin jsme se raději ztišili, abych slyšela dveře od výtahu.

Oslavenec nás šokoval

A pak přišla naše chvíle. Máma zvolala, že vidí přijíždět jeho auto, tak jsem zhasla a všichni jsme se schovali různě v obýváku. Otevřely se dveře a Honza řekl: „Ale rychle, musím se po tom ještě vysprchovat,“ a rozsvítil. Vyskočila jsem a šokovaně zírala na cizí ženskou. Honza ztuhl a absolutně nechápal, co se děje. A pak to bylo opravdu jak z filmu, ale z toho špatného. Pomalu se začali objevovat schovaní přátelé a rodina a nikdo neřekl ani slovo. Honza ze sebe vykoktal, že si přišel pro tu košili.

Ale já začala ječet, kdo je ta ženská. Ta se okamžitě otočila a zabouchla za sebou dveře a do Honzy se pustila i jeho máma. Absolutně jsem netušila, že se schází s někým jiným a už vůbec ne, že si ji vodí do mého bytu! A že měl dokonce tu drzost si ji tam přivést, když si myslel, že na něj čekám v restauraci. Můj první úsudek byl očividně správný.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články