Šárka (34): Po hádce mi manžel sdělil krutou realitu. Šokovalo mě, čeho se dopustil

žena
Zdroj: Freepik.com

Paní Šárka vždycky říkala, že pokud jí manžel nebude nevěrný, tak překonají všechno. To ale netušila, co se dozví po jedné hádce. Manžel jí sdělil nepříjemnou pravdu a jí bylo do pláče.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 06. 06. 2020 08:30

Nikdy jsem neřešila peníze. Ne v tom smyslu, že bych utrácela, nebo naopak přehnaně šetřila. Prostě jsem žila normálně, nic mi nescházelo a měla jsem i rezervy na horší časy.

Když jsem potkala Láďu, byla to láska jako trám. Do roka jsme se vzali a narodila se nám dcera. Jenže po porodu přišel o práci a já platila všechno. Brala jsem to tak, že to jsou společné peníze a jednou pomůžu já, potom zase on. Pak se postavil na nohy a dostal dobrou pracovní nabídku a já byla ráda, že nemusím sahat do úspor, protože rodičovský příspěvek by nám nestačil.

Začaly problémy

Láďa byl z práce nadšený, vykládal, jak se mu daří a nejvíce peněz měl z provizí. Jenže pak přišly problémy. Poprosil mě, jestli bych si nepůjčila, protože si nechtěl kazit bonitu. Pak mu jeho šéf oznámil, že dva měsíce nebude moct dostávat provize, jen základ. A tenkrát jsem si musela půjčit podruhé. Láďa měl velké měsíční zálohy, plus DPH a auto, prostě toho bylo hodně. Dokonce nám jednou půjčila i moje máma.

Už jsem z toho byla na nervy. Abych to trochu zkrátila, celkově jsem v bance měla pět velkých půjček, ale protože mi Láďa posílal peníze na měsíční splátky, pořád jsem to neřešila. Věřila jsem, že je všechno opravdu jen blbá shoda náhod, navíc mi ukazoval stav účtu, kde měl peníze, takže jsem neměla důvod nevěřit, že se všechno poplatí. Byla jsem hloupá.

Jedna velká lež

Jednou za mnou přišel, že si omylem zablokoval kartu, jestli bych mu nepůjčila dvacet tisíc a sliboval, že jak to odblokuje, tak mi to hned vrátí. Ale zase byl prý problém v bance, a i když platbu odeslal, nic nepřišlo. Tenkrát jsem jela natankovat a neměla jsem dostatek peněz na kartě. Vytáhla jsem naší společnou a tam byla nula. Bylo mi neskutečně trapně a doma jsem na něj uhodila, jak je možné, že nemáme peníze.

Křičela jsem, že se mi takový život nelíbí. A on se přiznal, že si půjčil víc peněz a myslel, že to doplatí dřív, než to zjistím. Celou dobu jsem myslela, že máme dluhy jen z mojí banky a od mámy. Ale nebyla to pravda, půjčil si ještě od známých, od rodičů a z šesti různých bank.

Nic jsem netušila

Takže jsem si s ním nekompromisně sedla a začali jsme všechno sepisovat. Když jsem se dostala na celkovou částku, začala jsem brečet. Bylo to přes tři milióny. Láďa do toho spadl a když neměl provize z práce, bral si ze spotřebního úvěru, abych si myslela, že se mu daří. Půjčky lepil dalšími půjčkami a jen na měsíčních poplatcích platil přes sedmdesát tisíc. Jen za půjčky.

Ptala jsem se ho, co si myslí, že teď udělám. Kdybych se s ním rozvedla, stejně bude půlka na mně. Brečel, abych ho neopouštěla a překlenula to s ním. Teď se mu v práci opravdu daří a plat má královský, ověřila jsem si to. Ale řekla jsem mu, že jestli s ním mám být, tak budu finance spravovat jen a pouze já. Jestli to půjde dobře, vyhrabeme se z toho. Ale když si vzpomenu, jak mi lhal a dělal ze mě hloupou, to mu asi nikdy neodpustím.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články