Iveta (32): Vzala jsem si svou první lásku. Před svatbou jsem ale chtěla vědět, jaké to je s jiným mužem

Iveta (32): Vzala jsem si svou první lásku. Před svatbou jsem ale chtěla vědět, jaké to je s jiným mužem

Ivetě záviděly všechny kamarádky její vztah s Martinem. Znali se totiž odmalička a Martin byl její první a jediný partner v životě. Později to ale začalo Ivetu užírat. A když měli před svatbou, rozhodla se udělat něco, čeho později litovala.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 30. 05. 2020 11:00

Martin a já jsme se poprvé potkali už ve školce. Pak jsme se bavili i na základce, ale naše cesty se rozdělily, když jsme šli na jinou střední školu. Dlouho jsem ho neviděla. Když jsem měla maturitní ples, najednou se tam objevil. Zamilovala jsem se do něj na první pohled. Povídali jsme si celý večer a skončili jsme u jeho kamaráda doma. Byla to ta nejkrásnější noc, kterou jsem zažila. Martin byl můj první.

Jenže on se jaksi zapomněl zmínit, že se za týden bude stěhovat. Bylo mi hrozně. Prožila jsem důležitý okamžik s někým, s kým jsem pak nemohla být. Martin řekl, že mi bude psát a volat, ale to se stalo asi dvakrát. Od té doby nic. Já na kluky zanevřela a soustředila se na vysokou.

Byli jsme konečně spolu

Asi za dva roky mi od něj přišla zpráva, že je zpátky ve městě. Málem jsem se zbláznila radostí. Okamžitě jsme navázali tam, kde jsme přestali a od té doby už jsme byli jen spolu. Martin na vysokou nešel, místo toho si hledal práci a já dál studovala.

Po delší době jsme se k sobě nastěhovali. Bylo to perfektní. Jednoho dne mě Martin zavezl na kopec, kam jsme chodili jako malí. Nostalgicky jsme vzpomínali na naše dětství, když v tom si klekl a požádal mě o ruku. Byla jsem šťastná. Kamarádky mi záviděly, že mám dokonalý život se svou první láskou. Povídaly jsme si u vína a ony si vyprávěly jedno milostné dobrodružství za druhým. Skoro se až předháněly, která bude mít pikantnější historku. A pak se jedna z nich otočila a řekla: „Buď ráda, že jsi poznala jen Martina, aspoň nemáš starosti.“

Chtěla jsem to jen zkusit

Jenže její věta mě dlouho strašila v hlavě. Jednou večer jsem se ho zeptala, jestli poznal i nějaké jiné ženy. Nejdřív se vykrucoval, ale nakonec mi prozradil, že je to minulost, ale já jsem jeho první nebyla a během těch dvou let, co bydlel jinde, jich také pár poznal. Hrozně mě to zklamalo. Myslela jsem, že jsem byla jediná.

Když se blížil svatební den, udělaly jsme si s holkami dámskou jízdu. Vyrazily jsme na diskotéku a hodlaly protancovat celou noc. U baru mě balil jeden chlápek a já mu ukázala prstýnek, aby pochopil, že u mě má smůlu. Ale jeho to neodradilo, ba naopak. Chtěl si asi dokázat, že mě zláká, i když jsem zasnoubená a já jsem byla zvědavá, jaké je to i s jiným mužem. Skončili jsme venku v jeho autě.

Nemůžu říct, že by byl lepší, ani horší. Byl prostě jiný, nebyl to můj Martin. A já se utvrdila v tom, že to byla hloupost a opravdu nepotřebuji jiné zkušenosti. Nestálo to za to. S Martinem jsme měli krásnou svatbu a vím, že nám to vydrží na celý život. Ale svoji chybu mu nepřiznám nikdy.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články