Zuzka (32): Kamarádka mě varovala před přítelem, ale nevěřila jsem jí. Měla bohužel pravdu

Zuzka (32): Kamarádka mě varovala před přítelem, ale nevěřila jsem jí. Měla bohužel pravdu

Když si Zuzana našla nového přítele, její kamarádka ji před ním varovala. Kolovaly o něm nepěkné věci, ale Zuzana tomu nevěřila, protože byla zamilovaná. Brzy po svatbě začala zjišťovat, že kamarádka měla pravdu.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 04. 06. 2020 07:30

Když jsem své nejlepší kamarádce Monice vyprávěla o novém příteli Markovi, chrlila jsem jednu lichotku za druhou. Líčila jsem jí, jak je úžasný, hodný, zamiloval se do mě. Monika za mě měla upřímně radost, ovšem když jsem jí ukázala fotku, zarazila se. Povídala, že ho zná od vidění a neříká se o něm nic dobrého.

Nechtěla jsem o tom slyšet. Jestli měl Marek divnou minulost, nezajímalo mě to. Se mnou byl jiný. Monika mě varovala, že to nedopadne dobře a budu nešťastná. Odešla jsem z naší schůzky hodně zklamaná. Nařkla jsem jí, že mi ho jen závidí. Marek byl opravdu v pohodě a klapalo nám to. Měl svoji hospůdku a já mu občas pomáhala, abychom byli více spolu.

Bylo mi s ním tak dobře

Po roce mě požádal o ruku a já byla v sedmém nebi. Poprosila jsem Moniku, jestli by mi šla za svědka. Snažila se mi opatrně naznačit, abych si to dobře promyslela, ale nebylo třeba. Svatbu jsme měli krásnou a Marek se choval opravdu pořád jako gentleman.

Asi půl roku po svatbě mu nešly kšefty, nechodilo k němu tolik lidí a on neměl peníze. Tehdy jsem mu poprvé půjčila nemalou částku, aby nakoupil do hospody kulečník, fotbálek a podobné věci. Pak následovala další půjčka a potom ještě jedna. Jednou jsem za ním před zavíračkou přišla a Marek měl plno. Měla jsem radost, že se mu byznys rozhýbal, a dokonce jsem musela roznášet pivo, aby hosté nečekali. Když jsme skončili a já začala uklízet, viděla jsem, jak si Marek strčil do kapsy tlustou ruličku z bankovek. Překvapeně jsem žasla a zeptala se kolik to je. Ale zamumlal, že to byl kapesník a šli jsme.

Lhal a podváděl

Od té doby jsem si začala všímat detailů. Z peněženky mi mizely peníze. Marek chodil domů velmi pozdě, a navíc začal strašně lhát. Kolikrát jsme seděli s přáteli a on jim začal povídat báchorky, kde všude jsme byli na dovolené a jak se máme dobře. Polekaně jsem na něj zírala, ale on na mě mrkl, že mi to vysvětlí. Prý chce jen poškádlit kamarády a na dovolenou určitě pojedeme.

Když začal moji mámě vyprávět o tom, že nedodělal vysokou školu, protože měl zánět mozkových blan, byla jsem v šoku. Všechno si kompletně vymyslel. Věděla jsem, že na žádnou nechodil. Jenže pak začal lhát i mně. Nevěděla jsem už, co je pravda a co ne. Stal se z něj chorobný lhář.

Byla jsem tak slepá

Chodily k nám domu upomínky z různých bank a já zjistila, že má asi pět půjček. Tvrdil mi, že se jen jednou opozdil a nic se neděje. Jenže jednoho dne už jsem to nevydržela a vyhrožovala mu, že jestli mi okamžitě neřekne pravdu, rozvedu se s ním. Nakonec z něj vypadlo, že má dohromady dluh přes milión, a tak se snaží občas prodávat i marihuanu. Zatmělo se mi před očima. Monika měla pravdu. Našla jsem si právníka, abych zjistila, kolik dluhů připadne po rozvodu mně. Vyčítám si, že jsem nebyla opatrná a Moniku neposlechla.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články