Anna (31): Vydělávám víc peněz než přítel. Doma je kvůli tomu dusno

žena
Zdroj: Freepik.com

Anna prožívala s přítelem Petrem celkem spokojený vztah. Oba měli práci, která je bavila, naplňovala, nebyla to jen povinnost. Jenže Petra ze dne na den vyhodili. Časem si musel najít práci v jiném oboru, kde nebral ani zdaleka tolik, co jeho přítelkyně. Doma začaly hádky o to, kdo by měl vydělávat víc peněz. Jaké řešení Annu napadlo?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 29. 07. 2020 07:30

Jmenuji se Anna. Odjakživa jsem chtěla pracovat jako realitní makléř. Věděla jsem, že v tomto oboru jste jednou dole, jednou nahoře. Počítala jsem s tím, že budou i těžké dny. V době, kdy jsem se k této práci dostala, jsem už tři roky žila  s Petrem (34), který se živil jako vedoucí na stavbě. Příjem jsme měli skutečně slušný.

Výpověď, ruce v dlaních

Život na nás občas nachystá situace, které nečekáme, ale přesto se stanou. Petr dostal výpověď, s ní sice odstupné, ale bylo jasné, že práci si najít musí. Chtěl do stejného oboru, což jsem chápala a tak byl doma déle, než jsem čekala. O peníze nešlo, mně se skutečně dařilo, prodávala jsem nemovitosti jednu za druhou. Po půl roce nedobrovolného pobytu doma bylo jasné, že si Petr musí najít něco jiného.

Jednou ho pozvali na pohovor na pozici konzultant na značkové prodejně. Povedlo se, byl přijat a já měla radost, že se opět zajede do pracovního života a nebude takový bručoun. Vypadalo to, že se těší, že bude mezi lidmi a že by ho práce mohla bavit.

Já jsem chlap, já mám brát víc než žena

Problém na sebe nenechal dlouho čekat. Byla to výplatní páska. Měl daný nějaký základ plus procenta  za prodané věci na prodejně nebo uzavřené smlouvy. Jako nováčkovi se mu hned nedařilo, a tak byl zklamaný. Moje snaha ho utěšit, že se do toho zajede a bude líp, moc nepomáhala. Ačkoliv jsem to nemyslela zle, zmínila jsem, že peněz máme dost. To slyšet nechtěl a odvětil něco v tom smyslu, že on je chlap, on má financovat domácnost, ne žena.

Bohužel, ani po roce se mu nedařilo, nosil domů stále stejné peníze, ale já byla spokojená, nebylo to málo. Jednou chtěl vidět moje výkazy o tom, na kolik si přijdu v provizích z prodeje nemovitostí. Přišlo mi to divné, ale nechtěla jsem nic skrývat. Možná jsem ale měla. Částka na papíře ho uzemnila a bylo vidět, že je z toho úplně rozhozený.

,, Tobě přijde normální, abys jako ženská vydělávala 3x tolik, co já?“ ptal se naštvaně. Neuměla jsem na to odpovědět, netušila jsem, že je takový problém, když žena vydělává víc než chlap.

U nás doma se z toho ale stal problém, který chtěl Petr denně řešit. Nakonec ho napadlo, že také zkusí profesi realitního makléře. Nepochodil, prošel nějakými testy u větší firmy a ta jeho prodejní schopnosti vyhodnotila jako podprůměrné. Možná i proto si na své pozici pořádně nevydělal. I tak tam ale nadále zůstal pracovat.

Jeho mužské ego nyní trpí, ale možná by se toho dalo využít k založení rodiny. A na mateřskou by mohl jít Petr, když já vydělávám víc. To by se mu ale asi moc nelíbilo.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články