Jirka (39): Podváděl jsem v maličkosti, partnerka to neunesla a opustila mne

Jirka (39): Podváděl jsem v maličkosti, partnerka to neunesla a opustila mne

Jirka měl docela smůlu na ženy, vždy byl nějaký důvod, proč to nevyšlo. S Klárou to ale vypadalo už velmi nadějně. Vrhnul se i do společného bydlení, což vždy pečlivě promýšlel. Bohužel, ani tento vztah nevyšel. Důvod rozchodu vás možná pobaví.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 24. 07. 2020 08:00

S Klárou jsem se seznámil asi před rokem. S předchozími ženami nám to vždy klapalo jen do doby, než jsme spolu začali bydlet. Proto jsem se do společného bydlení s Klárou nehrnul, i když jsem uvnitř cítil, že už by to mohlo vyjít a taky už jsem nebyl nejmladší.

Začalo to nenápadně

Klára byla velmi štíhlá a vysportovaná žena. Vždy dbala na to, aby jedla zdravě a vyváženě. Dokud jsme spolu nebydleli, do ničeho mě nenutila. Občas pronesla něco ve smyslu, jak ten bůček mohu jíst, když je tak nezdravý.

Společné bydlení probíhalo ze začátku poměrně klidně, spory byly vždy jen kvůli nákupu potravin a tomu, co se bude vařit. Klára trvala na tom, že nakupovat bude jen ona a pokud já, tak jen podle seznamu, který mi ona napíše.

Seznam se skládal vždy ze zeleniny, různých semínek, klíčků, kefírů. Maso se objednávalo přes biofarmu a bylo neskutečně drahé. Odmítala cokoliv upéct, usmažit. Vše se dělalo jen v páře. Nechutnalo mi to, nemělo to chuť. Klára trvala na svém, určitě jí prý jednou poděkuji.

Jedl jsem tajně za rohem

Je pravdou, že během měsíce na zelenině a klíčcích jsem shodil asi 3 kg. Ale chuť na řízek nebo pořádně mastný bramborák byla veliká. Abych se doma vyhnul zbytečným otázkám a výslechům, proč jím to a ne ono, začal jsem jíst tajně v práci. Sice jsem dostával z domova uvařený oběd v krabičce, ale kolikrát se to prostě nedalo sníst. Chodil jsem proto každý den vesele na oběd do kantýny a dával si to, co mi doma nebylo dopřáno. Že budu ve svém věku podvádět s jídlem, mě teda nikdy nenapadlo.

Klára se po čase dost divila, jak to, že nehubnu, když jím jen to, co mi ona dává na příděl. Zjevně pojala nějaké podezření, že podvádím a jednou mě navštívila v čase oběda v práci. Když mě v kantýně nachytala s řízkem na talíři, udělala mi scénu, skoro jako kdyby mě chytla s milenkou.

Nechtěl jsem to řešit před lidmi, žádal jsem ji, abychom to probrali doma. Bohužel, nedala se uklidnit. Udělala tam ze mě hlupáka, který ji podvádí. Pro někoho úsměvné, ale já bych se v tu chvíli nejraději propadl do země.

Když jsem přišel z práce domů, ona i  její věci byly pryč. Na posteli ležel pouze vzkaz, že když mám raději nezdravé jídlo než ji, nemá náš vztah budoucnost.

Ulevilo se mi, došel jsem si pro pochoutkový salát a k tomu si dal 3 bílé rohlíky.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články